12 juli 2015

"Varför är ni så osäkra?"

Rafida Bonya Ahmed skadades allvarligt, samtidigt som hennes man, Avijit Roy dödades, vid ett överfall av islamister i Dhaka, Bangladesh i februari. En intervju med henne sändes i BBC idag.

Efter intervjun är det en diskussion i studion med bl.a. Andrew Copson, från British Humanist Association. Copson väcker en högst relevant fråga till media och olika debattörer: Hur kan man gå så snabbt från att prata om att någon dödats för vad de skriver och säger, till att diskutera att kritik av religiösa idé upprör religiösa?

Intevjuaren frågar Bonya Ahmed: "tror du kanske att det som provocerar denna religiösa extremism att reagera som de gör är att de känner att de blivit förlöjligade?". Hon svarar bra, men kunde svarat: Du förorättar min man och min sorg genom att ställa en i sammanhanget så olämplig fråga. Jag dödar inte dig för det.

Observera att programledaren under diskussionen reagerar och tycker det är olämpligt att i BBC säga "Piss Christ". Varför är de så osäkra, som Bonya Ahmed frågar.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se