14 aug. 2015

Mer diskussion om könssegregerad simning för små barn

Humanisterna Syds hemsida kan ni läsa ett replikskifte om könssegregerade badtider för skolbarn mellan Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet, och Magnus Timmerby, ordförande i Humanisterna Syd. Timmerby skriver bland annat:
När vi hör kraven från högröstade traditionalister får vi inte glömma att många invandrare från muslimska kulturer har kommit till Sverige just för att slippa religiöst och traditionellt förtryck. Enligt professorn i religionsvetenskap Göran Larsson är två tredjedelar av alla svenskar från muslimsk bakgrund inte praktiserande muslimer. De väljer bort gamla traditioner. Hur glada blir de när de ser sina döttrar bli könssegregerade i den svenska skola som skulle stå för jämlikhet? Det blir en missriktad välvilja om vi utan debatt tillmötesgår regressiva islamister som påstår sig representera muslimer men i verkligheten inte företräder särskilt många. De företräder sannerligen inte skolbarn.
Läs även Sakine Madons senaste inlägg om frågan.
Ibland verkar svenska debattörer tro att ”invandrarnas kulturer” är oföränderliga. Det är både fördomsfullt och fel.
Ring i stället de föräldrar som inte vill att barnen deltar i simningen. Fråga varför, förklara skolplikten. Se ”deras” barn som alla andra barn.
Ett sekel av jämställdhetskamp är inte till för att kastas i papperskorgen.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se