25 aug. 2015

Säsongspremiär! #136 – Radio Houdi tar Debatt


Ny säsong av Radio Houdi. Denna gång tar John & Anders Debatt
Enligt John var ljuspunkten i sommarens usla väder att han hittade Johan Falk-filmerna och har fullständigt knarkat dessa.
Tragiska händelser med lyckligt slut bevisar att Jesus är Guds son (!). Vi tipsar om en ny podcast av C-J Åkerberg om konspirationsteorier. Vi svarar på lyssnarfrågor om autenticitetsvurmen och varför en känsla blivit lika eller mer viktigt än expertis inom vissa fält vilket leder oss in på omslag av typen Beatles “butcher”-omslag samt Scorpions Virgin Killer-omslag.
Och på tal om skivor: Vi berättar var David Gilmour “snodde” riffet han använder i sin nya låt Rattle that lock och tipsar om en frågesport: Är det text från heavy metal sång eller textstycke taget från Bibeln?
Till sist diskuterar vi SVT-programmet Debatt och senaste avsnittet gällande kvinnoförtryck i förorterna där Behrang Kianzad grimaserar när Ivar Arpi hävdar att religion kan vara kulturbärare. Samma gamla dogm om religioners ofelbarhet.
Givetvis diskuterar vi snabbt nya tekniker som Windows 10, Apple Watch, Amazon Echo innan vi avslutar med att hedra Lars Amble och lyssnar på en rant av John gällande SD:s reklamkampanj i tunnelbanan.
Vi kastar oss mellan ämnena lika mycket som Behrang Kianzad bytte ansiktsuttryck i Debatt.
Välkomna till en ny säsong av Radio Houdi!

1 kommentar:

Lennart W sa...

Den där snubbens attityd verkar bekant på något sätt. Hånflin mot de som han tycker inbillar sig att de förstår och kan någonting och mot de som inte tänker som han. Den tekniken har nog ändå ett begränsat värde för att övertyga andra, även om det kan hända att det egna lägret skrattar hjärtligt. Humorn som vapen?

Ta åt sig den som vill.

Poängen är iaf att man nog bör se upp lite om hur man framstår utåt, även när man själv tycker att man har ett solklart övertag. Det tyckte nog även Palme i den famösa debatten mot Fälldin 1976, varpå han förlorade valet. Och det tyckte nog även Göran Persson när han demonstrativt vände ryggen mot Maud Olofsson 2006, varpå han förlorade valet.
Ett klipp på det för den som inte minns.

Btw, mea culpa! Så har jag ju iaf sagt det själv.

Btw2 så hejar jag också på Arpi och Ohlsson och Dagli i den där debatten.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se