10 sep. 2015

Gefle Dagblad bombhotat för sina publiceringar kring gävlemoskén

Gefle Dagblad bombhotades på torsdagsförmiddagen för sina publiceringar kring gävlemoskén.
En anonym person ringde polisen vid lunchtid och krävde att GD genast skulle avpublicera artikeln om imamen Abo Raad.
Just nu är polisen på plats utanför tidningshuset och bevakar alla ingångar.
I nuläget har polisen gjort bedömningen att det inte finns någon bomb i Gefle Dagblads fastighet.
– Det är naturligtvis en allvarlig situation som vi befinner oss i. Allvarlig för att det här är ett hot riktat mot en publicering som Gefle Dagblad har gjort, säger Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad.
Läs mer här.

3 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

Aningslösa antirasister "kärleksbombade" extremistmoské som sprider hatbudskap

På bloggen Det goda samhället skriver den tolerante muslimen Mohamed Omar om sin hatiske trosfrände, Gävleimamen Abo Raad, som har utpekats som den militanta islamismens ledare i Sverige:

"Han menade att judar och kristna kunde tillåtas att leva som underordnade i hans version av en islamisk stat mot att de betalade en viss skatt, men att shiamuslimerna inte bör möta någon nåd utan helt utplånas.

Den 1 juli i år avslöjade Gefle Dagblad att Abo Raad varit ansvarig för en ”radikal” hemsida. Den kallas ”radikal”, men är bara radikal för den vanlige svensken ... Åsikten att homosexuella handlingar bör bestraffas med döden är till exempel helt mainstream i islamisk teologi, både sunnitisk och shiitisk.

Det är inte Abo Raads inställning till homosexualitet som gör honom radikal i ett islamiskt perspektiv utan hans våldsbejakande salafism ...

Den som vill kan gå in och söka på Abo Raad och Uppsalamoskén på YouTube.

... föreläsningar med salafiten och IS-sympatisören Abo Raad sker ... i samma moské som i januari i år ”kärleksbombades” av en grupp hyggliga människor som ville visa sitt stöd efter att moskén utsatts för vandalism ... Varför man inte kunde ta avstånd från vandalismen utan att samtidigt ”visa kärlek” till just denna moské, förstår jag inte. Skulle de ha kärleksbombat en vandaliserad SD-lokal?"

http://detgodasamhallet.com/2015/09/11/je-suis-gefle-dagblad/#more-2261

Ulf Gustafsson sa...

Bombhotet: Polisen drar tillbaka bevakningen
"Enligt en mycket trovärdig källa till Gefle Dagblad uppkom hotsituationen efter att en kvinna ringt in till polisen för att polisanmäla Gefle Dagblad. Kvinnan uppfattade det som att polisen inte tog henne på allvar och därför blev hon arg och började prata om en bomb. Polisen uppfattade det då som ett hot."
http://www.gd.se/blaljus/brott/bombhotet-polisen-drar-tillbaka-bevakningen

Patrik Lindenfors sa...

Skönt att veta.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se