4 sep. 2015

Morgan Johansson om flyktingkrisen

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, före detta styrelseledamot i Humanisterna, var med i SVT:s panelsamtal om flyktingkrisen igår. Där förklarade han vidden av det problem vi står inför och varför det egentligen inte vore något problem om EU:s länder tillsammans tog gemensamt ansvar. Ni kan se diskussionen på SVT Play. Efter röran som "alternativa" (dvs. främlingsfientliga) medier ställer till med var det uppfriskande med en insatt och saklig diskussion. Ni kan även se en intervju med Johansson hos DN.

Notera för övrigt att Ungerns premiärminister Viktor Orbán nu hävdar att han värnar Europas kristna rötter. Så här skrev han i Frankfurter Allgemeine: "We shouldn’t forget that the people who are coming here grew up in a different religion and represent a completely different culture. Most are not Christian, but Muslim.... That is an important question, because Europe and European culture have Christian roots." Orbán har fått mycket kritik för uttalandet.

Man kan ha många åsikter om islam, men när människor flyr för sina liv är det en sekundär fråga, faktiskt. Och vad ökenreligionerna beträffar har kristendomen verkligen ingen bättre historia. Vad vi måste värna är istället medmänsklighet och mänskliga rättigheter - det är viktigare rötter att slå vakt om - och det gör vi inte genom att stänga ute flyktingar.

1 kommentar:

Nils sa...

Morgan Johansson är verkligen en usel politiker, han är faktiskt i klass med Erik Ullenhag.

På Aktuellt igår såg jag inslaget från Örkelljunga som desperat skrivit till regeringen för att de klarar inte av alla asylsökande som skickas dit. Det finns helt enkelt inga bostäder.

Vi fick följa en syrisk familj som suttit i kommunhuset reception i två dagar för att få en bostad. Till sist skakar socialen fram ett rum som de får tillgång till i tre dagar.

Morgan Johansson får frågan vad regeringen kan göra. Efter det sedvanliga svamlet är det enda konkreta att det ska byggas bostäder!

Här pratar vi om människor som behöver tak över huvudet NU och svaret från Morgan Johansson är att han ska bygga bostäder!?! För det tar ju inte mer än tre dagar att bygga bostäder, eller hur?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se