1 sep. 2015

Öppen tråd (september)

Filmen Le Voyage dans la Lune hade premiär 1 september 1902
En öppen tråd för att diskutera det som inte passar in i andra aktuella inlägg, men ändå hör hemma på Humanistbloggen.

Det kan vara tips från läsare om intressanta artiklar och händelser eller förslag på förbättringar eller klagomål på bloggen. Detta inlägg är publicerat som första inlägg i månaden, så det är lätt att hitta tillbaka till genom att söka i Bloggarkivet till högerspalten.

8 kommentarer:

John P sa...

DN: Homeopatimöte slutade i knarkkaos

"En tysk konferens om alternativmedicin slutade med att de 29 deltagare hamnade på sjukhus efter att de tagit en LSD-liknande drog och börjat hallucinera, rapporterar Independent."


Independent: Homeopathy conference ends in chaos after delegates take hallucinogenic drug

"Broadcaster NDR described the 29 men and women “staggering around, rolling in a meadow, talking gibberish and suffering severe cramps”. The group of "Heilpraktikers" was discovered at the hotel where they held their conference in the town of Handeloh, south of Hamburg, on Friday.
./.
Tests on their blood and urine revealed they had all taken hallucinogenic drug 2C-E, which is known as Aquarust in Germany and has been illegal there since the end of last year. No one recovered sufficiently to be interviewed by police until Monday, a spokesperson said."

Patrik N sa...

Imorse rapporterade Aftonbladet med stora rubriker (på webben) att SD nu är näst största parti (Aftonbladet/Inizio 2-9 september). Märkligt nog verkar inte nyheten längre finnas publicerad på Aftonbladets startsida (mobilvarianten). Detsamma gäller för SvD, DN och Expressen (mobilvarianterna). Artikeln i sig och TV-inslaget finns kvar på Aftonbladet men länken dit från förstasidan kan jag inte hitta.

Jag finner nyheten om stödet för SD som sensationell (Inte minst då undersökningen gjordes så sent som 2-9 september) och jag finner det underligt att media inte rapporterar den stort. Om det nu är så, det kanske bara är jag som inte hittar den..?

Nils sa...

Jag har sett nyheten och det lustiga är att Knutson på Aktuellt igår kommenterade SD:s uppgång som paradoxal mitt uppe i alla frivilliga som vill hjälpa till.

Men det finns inget paradoxalt i detta. Hur tragisk 3-åringens död än är vore det snarare konstigt om de som tror att invandring är negativ för landet plötsligt skulle börja tro att en anstormning är bra.

Förklaringen är att journalister förväxlar verkligheten med sina egna nyhetsinslag och folket med följarna på twitter och de 3 000 (inga 15 000) som kom till medborgarplatsen. De har ingen kontakt hur "vanligt folk" tänker.

Och sen måste man bara ta upp denne Löfvén och hyckleriet som Rosling påpekat. Sverige har ju lovat att ta emot alla syrier som kan ta sig hit men när Danmark vill ge dem fri passage till drömlandet kräver Löfvén att de ska registeras i Danmark enligt Dublinförordningen.
– Vi har regler som gäller för alla länder och alla länder måste följa reglerna, säger han enligt texttv.

Jaha, och varför sa han inte det till Merkel som vägrar följa Dublin-regeln.

John P sa...

Intressant, men samtidigt ett väldigt sorgligt program om Erik som lämnade Jehovas vittnen när han var 20år, pga att han var homosexuell, och blev därefter helt utstött av både föräldrar och vänner:

SVT Play: Den enda sanna vägen

"När Erik lämnade Jehovas vittnen kapades all kontakt med familj och vänner över en natt. I församlingens ögon var han död och hans föräldrar hade därmed förlorat sin son.

Erik hade en trygg och kärleksfull uppväxt men det var när han blev kär i en kille som han fick göra det stora valet: förneka sin känslor eller lämna församlingen."

Ostronmannen sa...

Nils. En stor del av svenska folket tänker: Oj vad många flyktingar som kommer hit. De börjar vilja ha svar på lite frågor.
1. Hur påverkar det skola, vård, omsorg? Våra barn och min pension?
2. Vad får flyktingar per dag i ersättning när de fått PUT?
3. Hur många kommer att bidra till samhället ekonomisk?
4. Varför kommer det nästan bara män i medelålder? (borde de inte....)
5. Varför ljuger media och säger att det är ett komptensregn. Det är ju en omöjlighet att de skulle ha större komptens än den nuvarande befolkningen. De kan ju inte svenska tex. Då måste ju vi hjälpa dem med läkare, skola etc.
6. Det har ju kommit en massa ljugrapporter tex Sandviksrapporten, det förekommer mörkläggning av kostnader och våld. När alternativ media påvisar detta så blir svaret "desinformation" som PL skriver tex.


Vi, svenskar, vill ha fakta vad detta innebär med stora mängder flyktingar, anhöriga osv.

Vad gör media då?
"Jo, kör en kampanj att ta emot ännu fler flyktingar. Frågorna är ställda och svaret blir:
Vi ska ta emot ännu fler.

men det är ju inget svar på frågan vi alla undrar över.

Då svarar väljarna själva.
Det är ekonomiska flyktingar till största delen.
De är lågutbildade och kommer aldrig som grupp att kunna försörja sig själv inom 20 år. Det får vi göra.
Skatten kommer att höjas. Lånen kommer att öka. Vården och skolan försämras. Det är ju självklart. Gruppen nyanlända kan ju inte inom 20 år bidra till ekonomin som grupp, utan de måste ju hjälpas. De kostar mer än de ger.
har vi råd med detta? Hur många ska komma? Vad är volymen?

Hm. Som svensk måste jag då ta mitt ansvar och rösta mot detta...
Nu ska vi se vilka partier som är lämpliga.

- Hm, alla partier utom ett tycker exakt samma sak. Valet blir lätt:

Klart att SD ökar. Om man tittar på de genomsnittlige SD väljaren idag så är den säkert en djupt oroad människa. Samtidigt är det givetsvis, eftersom det är 1/4 av svenskarna som kommer att rösta på SD(idag) en välutbildad, med bra inkomst.

Kampanjer från gammelmedia är bara till för de sönderindoktrinerade. Vi andra har bara ett håll att vända oss åt. Det är som i ett tvåpartisystem där "de gamla" har media, statlig såväl som press på sin sida. På andra sidan, nymedia och SD.

Alla pratar om invandring idag på arbetsplatsen, hemmet mm. Alla börjar få kunskap om fakta. MSM spelar bara på känslor. Känslor vinner i det korta korta loppet.
Fakta i det långa.


SPÅDOM:

FÖRETAGARE:
Under tiden kan jag lova att många egna företagare mm planerar för hur de ska minska skatten. Alla vet en massa olika saker att göra, från modern teknik, swish till kontanter, till avdrag, till tjänster. Svarta pengar etc.pamfletten är stor. Och de kommer att hjälpa varandra.

LÖNTAGARE:
Vänster hoppar på medelåldermän, företagare, inkomsttagare över 36000 kr. De kommer INTE att lägga sig frivilligt. Många kommer att vägra jobba övertid etc, för vem vill att ens övertidspengar ska gå till bidrag bidrag bidrag.

Så. SD kommer att öka öka öka. Klyftorna i landet kommer att öka öka öka. Vänstern blir mer desperat. Våldet kommer att eskalera. Många svenskar kommer att flytta från städerna. Priset på bostadsrätter sjunker. Priset sjunker. Städerna kommer att tappa i intellektuell kvalité.

Städerna kommer att implodera. Nya Detroit= Malmö???
Men landsbygden kommer få en renässans. Mark blir värdefullt. Egna vindkraft kommer att eskalera. Grödor växer. Lanthandel kommer åter. Städerna kommer att ligga som små ångande ångstest klumpar.

Otroligt? Nja, faktiskt inte. Jag brukar ha rätt. Dock så kommer det inte bli skräckscenariot, men det kommer att gå åt det hållet. Sverige kommer att få pyspunka. Men vi kreativa, tänkande människor har redan börjar planera för detta på flera sätt. Medan sjuklövern inte kan tänka vad som händer ifall vi gör så här. De är likt bloggägarna här fast i gamla tankar och kan analysera vad som hänt, men inte vad som kommer att ske. Precis som många forskare.

Angela sa...

John P,

Intressant! Man undrar om det var homeopatisk LSD de tog, då måste antingen fabriken som framställt det 'skojat' och lagt i outspädd drog. Eller också fungerar homeopatisk medicin.

Patrik N sa...

En foliehatt i Riksdagen. Gissa vilket parti han tillhör?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21400712.ab

Patrik N sa...

Mycket intressant. Demoskop undersöker den där åsiktskorridoren. Precis, den som enligt en del inte finns. http://www.demoskop.se/vem-vagar-prata

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se