7 sep. 2015

Podcasten Radio Houdi presenterar avsnitt #138 - Radio Houdi Hycklar och flyr för livetDetta avsnitt passar John och Anders på att både hyckla och ta till flykten
Är det verkligen åsiktsneutralt av SVT att sälja in ett övernaturligt väsens förträfflighet? Veronica Palm (S) är inte ett övernaturligt väsen, men lämnar Riksdagen och skriver roliga tweets. Och tweets som är roliga och som anses hycklande tar John och Anders upp i en strid ström. Som grädde på moset tar vi upp lite ”hycklande” Facebook-poster också.
Var Gud är i flyktingkatastrofen, som utspelas i våra flöden, kan man undra? Men klart är att det är känsligt att inte engagera sig rätt. John fick spö för en tweet som folk uppenbart misstolkar och Kronprinsessan fick spö för att hon hade det “dåliga omdömet” att berätta om sin graviditet samma dag som de fruktansvärda bilderna på 3-åriga Alan Kurdi kablades ut.
Finlands statsminister erbjuder flyktingar att bo hemma hos sig och utmanar andra statschefer. Även detta misstolkas och ansågs vara hyckleri. Och Anders försvarar sin liberalism. Detta och mycket mer ryms i veckans avsnitt av Radio Houdi.
Vi avslutar med att lyssna på Statsminister Stefan Löfven som svarar på ett brev från Agnes 11 år gällande flyktingkatastrofen.


3 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Ett skämtavsnitt om flyktingkatastrofen? Det vågar jag knappt lyssna på...

John Houdi sa...

Vem säger att vi skämtar om flyktingkatastrofen?

Anders Hesselbom sa...

Jag tror inte heller att några triggervarningar behövs.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se