11 sep. 2015

Saudiarabien - hyckleriets företrädare på jorden


Vet ni att Saudiarabien har en tältstad som heter Mina, med 100 000 luftkonditionerade tält som kan inrymma uppemot 3 miljoner människor. Så praktiskt i den nuvarande flyktingsituationen, kan man tycka, det vore ju bara att låta flyktingar flytta in direkt. Pengar till mat och uppehälle har man ju genom sin olja.

Men nej. De är till för pilgrimerna under hajj. Istället ser det gemensamma åtagandet för de flyende i närområdet ut så här.


De rikaste staterna tar inte emot några. De fattigaste staterna tar emot enorma mängder människor på flykt. I Libanon är numera var fjärde invånare en flykting. (Mer exakta siffror kan ni få hos Amnesty.)

Men Saudiarabien är ändå generösa. Nu har man erbjudit sig att betala för 200 nya moskéer i Tyskland som service till de flyende. Som om salafistiska moskéer inte vore del av problemet - salafister riktar redan in sig på att värva nyanlända. (Fast glöm inte att det finns snälla salafister också. Sådana som vill införa sitt diktatoriska islamistiska lyckorike utan vapen i hand.)

Landet som inhyser Mecka och Medina uppvisar hyckleri i sin renaste form.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se