7 okt. 2015

Imam kallade homosexualitet för virus - polisanmäld av RFSL

Från gårdagens SVT Nyheter:
Under en föreläsning, som är inspelad på video, pratar imamen om barnuppfostran.
– Din son ska ha ett bra immunförsvar, jag kallar det för immunförsvar. Det finns många virus, säger imamen i inspelningen och räknar bland annat upp homosexualitet.
Halmstads moské säger till Sveriges Radio att de har fortsatt fullt förtroende för sin imam. 
[...]
Generalsekreteraren för Nämnden för statligt stöd till trossamfund, Åke Göransson, kommer att rekommendera Sveriges muslimska förbund att inte betala ut fler ekonomiska bidrag till Halmstads moské.
– Vad som händer nu är att vi försöker få tag på ledningen för Sveriges Muslimska förbund för att ta reda på vad som gäller i Halmstad. Jag rekommenderar dem att inte betala ut några statsbidrag till Halmstad.
RFSL har polisanmält imamen. Att moskén inte får fortsatta skattepengar till sin verksamhet är det minsta man kan begära.

4 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

Islamisk homofobi och RFSL-homofobi

Det är bra att RFSL polisanmäler imamen. Men RFSL borde också sopa rent framför sin egen dörr. För några år sedan förklarade en RFSL-kongress att förbundet respekterar alla religioner "fullt ut", och man lät förstå att all islamrädsla är uttryck för islamofobi. Och RFSL Ungdom framställde det homofobiska Sveriges Unga Muslimer som ett "gott exempel" i kampen mot fördomarna!

Lars Torstensson sa...

Riks-RFSL har dessutom inte sagt ett ord om imamens homofobiska uttalande, vad jag kan se, och det har inte heller hbtq-sajten QX.se. Trots att man brukar bevaka det som händer i hbtq-världen rätt noga. Passiviteten är en händelse som ser ut som en tanke ...

Lars Torstensson sa...

Åklagaren har nu beslutat att lägga ned förundersökningen i detta mål. Imamens uttalande bedöms inte som tillräckligt kränkande för att vara brottsligt.

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2862783-kalla-homosexuella-for-virus-inte-hets-mot-folkgrupp

Lars Torstensson sa...

Nu ser jag att RFSL-basen Ulrika Westerlund faktiskt har framfört kritik mot "virusimamen", fast det inte redovisas på hemsidan. I en artikel i Kvällsposten kan man läsa:

"Från vårt perspektiv är det aldrig acceptabelt med sådana uttalanden. En religiös företrädare som utger sig för att sitta inne på sanningen kan sätta stort tryck på HBTQ–personer inom den tron, vilket kan leda till exempelvis psykisk ohälsa. Dessutom är det många som lyssnar och det finns risk för att åsikterna och andra uttryck för homofobi sprids bland andra troende som tillmäter det som företrädaren säger stor betydelse, det säger Ulrika Westerlund ordförande på RFSL."

http://www.expressen.se/kvallsposten/homosexualitet-ar-ett-virus--enligt-imamen

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se