20 nov. 2015

Ännu ett uttryck för islamistisk extremism

Ashraf Fayadh, en välkänd poet i Saudiarabien har blivit dömt till döden för att han hädat och förespråkat ateism. Detta ses som ett tecken på ökande spänningar mellan konservativa religiösa krafter och en ökande antal konstnärer och aktivister som testar gränserna för yttrandefrihetens begränsningar i Saudiarabien. Läs mer i the Guardian.

Saudiarabien är ett välorganiserad uttryck av islamistisk extremism. Vi kan inte samtidigt stillatigande acceptera detta, samarbeta med denna stat och med någon trovärdigt påstå att vi bekämpar islamistisk extremism.
Ashraf Fayadh

1 kommentar:

John P sa...

Nej att inte Saudi Arabien har sämre relationer med andra länder än vad de har är obegripligt. Eller egentligen inte, "goda relationer" (och den ekonomiska vinning man kan ha av det) med sådana här stater är ju helt klart viktigare än att påtala och strida för mänskliga rättigheter. Det vet vi då Sverige stack med svansen mellan benen då Saudi Arabien började trycka på mot svenska företag för en tid sedan efter det att Margot Wallström uttalat lite kritik.

Samma gäller USA. Visst kan man stundvis påtala och "milt" kritisera den barbari som Saudi Arabien regelbundet ger utryck för. Men man skulle aldrig riskera att tappa en av sina största vapenimportörer. Bara i veckan beviljade USA att sälja 10-tusentals bomber och andra vapen till Saudi Arabien för flera miljarder:

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34838937
http://www.reuters.com/article/2015/11/16/us-saudi-usa-arms-idUSKCN0T51NC20151116#alRxd1pQsE9M07dq.97

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se