30 nov. 2015

Skit är skit, om än i gyllene dosor

3 kommentarer:

Lennart W sa...

Både Daesh och Saudiarabien är sunnimuslimer. Ska detta uppfattas som ett stöd för alawiten Bashar al-Assad?

---

För bara någon vecka sedan hade jag själv bara fattat att ovanstående fråga nog iaf inte är snäll. Men ska man diskutera om t ex syriska flyktingar och situationen i Syrien så bör man ju ha lite koll. Därför:

Lästips: Syrien brinner, av Aron Lund

Patrik Lindenfors sa...

Jag noterar att du inte nämner Fria Syriska Armén, betyder det att du stöder Hisbollah?

Lästips: Grundläggande logik, vilken grundkursbok som helst.

Lennart W sa...

Fria Syriska Armén finns knappt kvar. De som slåss idag är bara Assads armé (med viss hjälp av Hezbollah) mot Daesh (IS/ISIS/ISIL) och Jabhat al-Nusra (al-Qaida). [Och så har vi ju förstås kurderna (PYD/YPG/PKK).]

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fria_syriska_arm%C3%A9n

På den ena sidan en president som är ytterst ansvarig för kaoset, som redan från början valde att bemöta fredliga demonstrationer med skarpa dödande skott utan varning, med tortyr även mot barn, som bombar den egna civilbefolkningen, OCH som har använt nervgas (sarin) mot en förort till Damaskus. På den andra sidan fanatiska salafister och nåde den som har någon annan tro (eller icketro) än deras OCH som är ett direkt hot även mot vår egen säkerhet i väst (9/11, Paris, en nära miss i Stockholm, etc). Tyvärr är Assads regim det enda som skyddar minoriteterna (t ex kristna och Assads egen grupp, alawiterna). Och i mitten miljontals drabbade civila och ett rent gigantiskt flyktingproblem.

Ryssland som stödjer den samvetslöse massmördaren Assad har i nuläget helt rätt, och det är ju riktigt överjävligt.

Iaf, Aron Lunds bok kan rekommenderas.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se