14 nov. 2015

Stå alltid för humanitet och hopp, mot hat och rädsla

International Humanist and Ethical Union har gjort ett uttalande om terrorattacken i Paris. Organisationens president Andrew Copson säger:
Alla nationer måste svara på denna provokation med de värden som den våldsamma jihadistiska extremismen med hatar: med tålamod och klarhet som gör det möjligt att skilja extremister och provokatörer från vanliga personer som delar den religion som extremisterna gör anspråk på; med gott omdöme och rationalitet vilket gör det möjligt att arbeta tillsammans som ett internationellt samfund för att få slut på lidandet som de orsakar; och med en bestämd övertygelse att alltid förespråka humanitet och hopp, mot hat och rädsla.

2 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

"Militant islamism är en terrorns ideologi"

"Den militanta islamismen har förklarat krig mot oss allihop: kristna, hinduer, judar, kvinnor, homosexuella samt alla de miljoner muslimer som förkastar den och som därför också har varit dess främsta dödsoffer.

För man måste kunna skilja på begreppen. Islam är en sak, en religion. Islamism, är en annan sak: Det är en ideologi som vill införa sin version av islam som politiskt system.

Militant islamism, är något tredje: en fanatisk ideologi som vill uppnå islamistiska mål ­genom våld. Och det är denna ideologi som vi måste bekämpa."

Det skriver Katrine Marcal i en ledarkrönika i Aftonbladet.

[URL=http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article21767058.ab] http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article21767058.ab [/URL]

Marcal förbiser dock att även den icke våldsinriktade islamismen utgör en fara, eftersom den ger näring åt fanatismen och demokratiföraktet, och skapar en grogrund för den våldsinriktade islamismen.

Hon glömmer också att de islamisterna har ett särskilt gott öga till oss gudlösa ...

Lars Torstensson sa...

Så här skulle länken se ut:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article21767058.ab

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se