20 nov. 2015

Vilket (franskt) vin bör du bjuda på i helgen? Det blir godast om du köper billigt men säger att det är dyrt - köp placebovinNi har väl inte missat det diplomatiska spelet förra veckan (innan terrordåden) kring en bjudning den franska presidenten François Hollande skulle ha för den iranska presidenten Hassan Rouhani? Predident Rouhani krävde en halal-middag utan vin.

Inte bara för sig själv alltså, vilket vore högst rimligt, utan för alla middagsgäster.

Mycket kan man stå ut med, men att bjuda på middag utan vin var långt över den franska tålamodsgränsen, så man nekade att gå Rouhani till mötes och erbjöd istället ett alkoholfritt frukostmöte. Men det tackade iranierna nej till då det ansågs för snålt. Nu ska man istället mötas utan någon att någon mat blandas in i bilden.

Religion är en privatsak? Yeah, right.

1 kommentar:

Lennart W sa...

Fascinerande bloggpost. Vad är topic?

1. Filmen: Billiga viner (typ 8$) kan vara lika bra som eller bättre än dyra (typ 90$). Vintestarna är varken överens med varandra eller med sig själva (vid olika tillfällen). Statistiskt ser rankingen ut som slump.
(Kan jag f ö tala om även gäller för fotbollsresultat som simuleras väl med en Poissonprocess. Ändå finns det ju något sorts mönster i vilka det är som brukar vara med i toppstriden. Som Ingemar Stenar sa: ju mer jag tränar, desto mer tur har jag!).
Vet man om att ett vin är dyrt så upplevs smaken som bättre bara därför i någon sorts placeboeffekt.
Fascinerande!

2. Artikeln i New York Times: Fransmän är lite tossiga. I Frankrike är det närmast en religion att ha vin till maten. Och därför har de nu ställt in den officiella middagen med den iranske presidenten som ville ha det alkoholfritt.
Min uppföljningsfråga: Undrar om president Hollande kan tänka sig acceptera en middag i Iran om inte alla där skålar i vin?

3. Texten i bloggposten: Den iranske presidenten är lite tossig. Pga sin religion kunde han inte acceptera en inbjudan till en middag om den inte var halal och alkoholfri för alla. Religion en privatsak??, tjolahopp, lol, blink-blink.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se