16 jan. 2016

Fadimedagarna 2016

Fadime Sahindal

Stockholm, Uppsala, Göteborg, Örebro, Malmö, Karlstad, Linköping, Norrköping, Gävle, Karlskrona, mfl.

Fadimedagarna 2016 organiseras, med 20-tals aktiviteter, i 15 olika städer i Sverige och Finland och med stöd av 79 organisationer och stiftelser. Kom och hedra Fadime med oss, dela gärna denna inbjudan till alla era kontakter via länkarna nedan,

OBS:
Tillsammans hedrar vi Fadime:
Den 21 januari 2016 är det 14 år sedan Fadime Sahindal, 26 år gammal, blev brutalt hedersmördad av sin far i Uppsala. Fadime hade innan sin död framträtt i TV och hållit tal i riksdagen där hon lyfte upp frågan med hedersrelaterat våld och förtryck. Från den 17 januari 2016 kommer Riksorganisationen GAPF i samarbete med ett sjuttiotal organisationer att hedra Fadime en rad städer i Sverige. Hemsidan uppdateras fortlöpande.

Fadimedagarna 2016

2 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

“Jag tänker inte stillatigande se på hur Kvinnofriheten i Sverige raseras och smutsas ner av kvinnoförtryckande kulturer, ideologier och religioner.” Det säger Helene Bergman i en artikel inför manifestationerna mot hedersvåld under Fadimedagarna.

http://ledarsidorna.se/2016/01/helene-bergman-jag-tanker-inte-stillatigande-se-pa

Lars Torstensson sa...

Ett oroande mönster

Helene Bergman visar på ett oroande och beklämmande mönster. Hon knyter ihop sexövergreppen mot kvinnor med "väktarrådens" övervakning och förtryck av kvinnor i svenska förorter, och det hedersförtryck som råder framför allt i vissa invandrarmiljöer. Samt med den urskuldande inställning till detta som hon finner på vänsterfeministiskt håll, och bland många politiker. Som kallar sig feminister, men ger samhällsstöd till kvinnoföraktande religiösa samfund.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se