31 jan. 2016

Radio Houdi tillbaka! #152 - Radio Houdi och Det Sjunde Inseglet


Nytt år och Radio Houdi är tillbaka i etern igen
Vi börjar starkt med att Anders Hesselbom kommer ut som feminist. Vi pratar Richard Dawkins och den senaste turbulensen gällande feminism som skett från hans tangentbord.
Dax att drar vinnaren från vår julaftonstävling där vi bad våra lyssnare ta en selfie när de såg på Kalle Anka Firar Jul. Vi drar en vinnare i programmet. Tack alla som var med i tävlingen.
Innan ett nytt år är slut inbjuds diverse bedragare att öppet och oemotsagda gissa om vad som kommer hända under året som kommer. Linda Strand Lundberg, ordförande för VoF, slog näven i bordet och utmanar dessa bedragare med att själv sia (gissa) om 2016.
Sedan senaste avsnittet har många kända, okända, vänner och bekanta gått bort. Personer som Peter Lundblad, Kjell Alinge, Glenn Frey, René Angélil, Dale Griffin, Ettore Scola, Lemmy Kilmister, David Bowie, Alan Rickman med flera. John berättar om vad som grep honom så tårarna rann när Lemmy begravdes.
På tal om död nämner vi en fantastisk – och skrämmande – grafik som berättar om dödsfallen under andra världskriget (se video nedan).
Vi lämnar döden och pratar om hur kristna och judar förföljs i dagens Sverige. Mer religion när den blivande 70-åringen Claes “Clabbe” af Geijerstam i tv dissar Påven och religioner.
John har sett Star Wars The Force Awakens två gånger och gör en snabbrecenion. Vi kan heller inte låta bli att snabbt nämna skandalerna i Kommunal och utrikesministerns lägenhet. John berättar hur nära det var att han skulle dras in i härvan.
Matgeek gör processen kort med pseudovetenskapen om blodgruppsdieter. Och vi tar upp detta med att ekologisk mat inte är så bra för miljön som man kan tro.
Vi avslutar detta dödens program med segla bort med det sjunde inseglet och lyssnar endast de fantastiska rösterna från Freddy Mercury och David Bowie.
Väl mött till ännu en säsong med Radio Houdi – din rationella tröst i podcastbruset.
The Fallen of World War II


Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se