25 mars 2016

Ceremonier i livet

Nu har det kommit en uppföljare till Den svenska högtidsboken, vilken publicerades år 2000 och har varit svår att få tag i de senaste åren.

Ceremonier i livet är en efterfrågad bok om hur man kan skapa en sekulär ceremoni, oavsett om den görs med hjälp av en officiant från Humanisterna eller om den genomförs på annat sätt.
Viktiga händelser i våra liv vill vi dela med varandra. Delad glädje, dubbel glädje. Och delad sorg som tröstar. En drift hos människan sedan urminnes tider. 
Länge har kyrkan haft monopol på det ceremoniella upplägget, men med ett alltmer sekulärt samhälle efterfrågas ceremonier utan kyrkliga eller religiösa inslag. 
Denna bok tar sin utgångspunkt i detta behov och ger i korta textavsnitt bakgrund till våra ceremonier samt tipsar om hur man skapar en sekulär inramning. 
Störst utrymme ges de rätta orden i form av dikter och sångtexter. Den svenska diktskatten uppblandad med några internationella diktares verk. Mycket är tonsatt och är lätt tillgängligt, men boken låter orden tala.
Redaktörer för boken är Anneli Noréus och Irene Rune. Den är utgiven på Santérus förlag och finns att köpa hos till exempel Akademibokhandeln eller hos nätbokhandlare.

Från humanisterna.se

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se