17 mars 2016

Orduppdateringar

7 kommentarer:

Patrik N sa...

Påståendet som görs i bilden är att den som hävdar yttrandefrihet egentligen vill uttrycka rasistiska åsikter (oemotsagd). Genom att publicera bilder som denna, eller hävda dess budskap på andra sätt, så får man människor att mer sällan alls vilja hävda sin yttrandefrihet (pga risken för att de då stämplas som rasister). Resultatet blir förstås att människor tystnar istället och följden av det är att den som står för bildens budskap istället själv lättare kan komma igenom med sina egna åsikter.

Lite udda bara att det görs i humanismens namn, för det funkar ju lika bra även om man sätter etiketten humor på inlägget.

Yttrandefrihet är inte okontroversiell men Humanisterna (på bloggen) tycks ha ett särskilt komplicerat förhållningssätt till den.


Lennart W sa...

Gillar bloggposten. Kan även fyllas på lite mer fler ord. Förslag:

Sverigevän, s. -nen

En person som klagar mycket på "det här jävla landet" och talar om hur snart denne vill flytta härifrån pga invandringen.

---

Passar även på att tipsa om att det finns SAOL-app, iaf till Android.

Patrik Lindenfors sa...

Patrik N,
Påståendet som görs i bilden är inte det du påstår. Påståendet som görs i bilden är att människor som får motargument mot sin rasistiska skit ibland hävdar att de får sin yttrandefrihet ifrågasatt och hävdar att de blir censurerade. Bilden driver med dessa påståenden.

Anders Hesselbom sa...

Göran: "jag är själv Sverige-vän för övrigt."

Patrik L: "Även jag får väl komma ut som Sverige-vän."

Lennart: "Sverigevän, s. -nen

En person som klagar mycket på "det här jävla landet" och talar om hur snart denne vill flytta härifrån pga invandringen."


Det är uppenbart att vissa som anser sig drabbade av censur verkligen är drabbade av censur, och det är uppenbart att vissa sverigevänner inte är invandringsfientliga. Jag själv råkar bara inte tillhöra sverigevännerna.

Lennart W sa...

Den här sortens skämt missförstås nog om man tolkar dem som yttranden om allmänngiltiga förhållanden om verklighetens beskaffenhet. Det är de inte. De handlar bara om att det FINNS såna som anser att deras yttrandefrihet beskärs så fort någon ens bara reagerar på att de säger "neger", och att de som förordar ett lite mer hänsynsfullt språkbruk därmed vill införa censur. Och så har jag själv talat med såna som kallar sig själva för "Sverigevänner" men som talar om Sverige som "det här jävla landet" och vill flytta härifrån. Det är dessa som bör känna sig utpekade och ta åt sig av skämten, medan vi andra nog iaf kan flina lite.
:-)

Men det är sant. Yttrandefrihet och censur har ju egentligen andra definitioner. Och jag är också Sverigevän. Är f ö också bl a Filippinernavän och USAvän.

Men om vi nu plötsligt ska vara måttfulla och nyanserade så kanske du Anders kan korrigera en del av vad du har sagt om Katolska Kyrkan och dess präster? (Väntar mig inget, så ett ev hörsammande blir enbart en positiv överraskning.)

Anders Hesselbom sa...

Din positiva överraskning kan nog inte kombineras med din bias. Men jag förmodar att du kommer köpa min bok. Stort tack på förhand! :-)

Ostronmannen sa...

Rasist.
Ord som används för att tysta den som har annan åsikt.
Exempel. Jag tror invandringen kan påverka Sverige negativ.
Rasist!!

-Jag är Sverigevän.
Rasist!.

MP och S:
Vi vill minska volymerna på flyktingar, minska anhöriginvandringen mm
- Ra....öh... Hm... Ras... Kolla där en vit man som tycker det är fel att vuxna får plats pa HVB hem.
Sfena honom! Ta jobbet ifran honom. Han är en rasist!!!!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se