15 apr. 2016

Odören sprider sig från Saudiarabien

Om nu någon tvivlat på att Saudiarabien är ett medeltida land, förklarar här deras ambassadör vid FN, Abdallah al-Mouallimi, hur regimen i landet resonerar för att komma fram till att ateism är terrorism.

Eftersom Saudiarabien framställer sig som "det rätta islam" och finansierar de islamister som stödjer deras syn, kommer en gravt intolerant form av islam fortsätta ha ett betydande påverkan på världen. Om nu inte andra länder slutar buga och bocka för denna ruttna regim.

12 kommentarer:

Göran sa...

Det är inte alltid lätt här i världen. Och det ska nog inte alltid vara lätt heller. Här försvara den troende muslimen Mehti Hasan ateisters rätt till åsiktsfrihet. Medan däremot Sam Harris försvarar USAs stöd till Saudiaurabien som "the lesser bad" jämfört med vissa andra muslimska regimer.

Ulf Gustafsson sa...

Göran, när och i vilket sammanhang sa Sam Harris det du hänvisar till?

Göran sa...

Ulf, det kan ha varit i Cenk Uygurs 3-timmars intervju med Sam Harris men är inte säker på att det var den. Men det är allmänt känt att han stödjer USAs utrikespolitik som ju inte är främmande för att investera miljarder i Saudiarabien.
Här är en artikel som tar upp ämnet.
http://www.huffingtonpost.com/h-a-goodman/why-ben-affleck-is-right_b_5938270.html

Ulf Gustafsson sa...

Göran, var i artikeln står det du hävdar? Tänker inte lyssna igen på intervjun med Cenk om du inte kan hänvisa till var i dialogen de pratar om detta. Eftersom jag läst och lyssnat på mycket av Sam Harris blir jag lite förvånad av din utsaga. (Och vi talar om något som skett senaste 10 åren och är dokumenterat, det handlar inte om vad Jesus verkligen sa, så det borde gå att komma fram till en pålitlig källa.)

Göran sa...

Jag har också lyssnat mycket på Sam Harris men främst när han varit i polemik med andra. (Att lyssna på hans monologer tycker jag är rätt intetsägande.) Som t ex med Noam Chomsky. Även där framgår det klart och tydligt hur han stödjer USAs utrikespolitik. Take it or leave it.

Ulf Gustafsson sa...

Göran, I leave it - hörsägen!

Istället hör jag honom säga: "The fact that we can't break all ties with Saudi Arabia by choosing sustainable energy is an absolute scandal."
https://www.youtube.com/watch?v=m2ikMlfCXRc

Göran sa...

Ulf du kan höra även här när han får förklara sig hos vännen Joe Rogan i somras om sin inställning till USAs utrikespolitik att: (ca 1:20)
That may have been a marriage of necessity and have been a marriages of necessity I think with tyrants in the past but now.. osv
Det understryker den inställning han haft om nödvändigheten för USA att stödja tyranner (the lesser bad).
Men om han ändrat åsikt nu efter all kritik mot hans inställning och efter deras behandling nu senast mot bloggare så är det naturligtvis bra men senkommet kan jag tycka.

Ulf Gustafsson sa...

Göran, nu slirar du gravt i din argumentation. Du började med att Saudi var "lesser bad", nu är det tyranner i allmänhet, någon gång i historien. Ofta är det bättre att erkänna att man inte vet, jämfört med att argumentera dåligt.

Göran sa...

Ulf, om du inte förstår vad han säger i länken som du själv lagt ut så kan jag inte göra så mycket åt det. Det framgår klart och tydligt för alla som förstår språket att han pratar om Saudiarabien även om han lägger till att det hänt fler gånger historiskt sett.
Och varför tror du ämnet kommit upp med Joe Rogan ö h t? Jo för att han i samband med sina försök att få till stånd en debatt med Noam Chomsky blivit kritiserad för sin inställning i frågan.

Göran sa...

http://youtu.be/Hh2a4PYylzQ
Alternativ lösning på terrorismen som Sam Harris ofta argumenterar emot. Han är inte ensam nota bene.

Ulf Gustafsson sa...

Göran, om jag förstår dig rätt anser du Sam Harris är ett större problem än Saudiarabien. Men detta är inte en tråd om Harris.

Göran sa...

Tittar man på inläggen i tråden så är det du plockar upp bollen om Harris och ifrågasätter det uppenbara att det är USAs stöd som möjliggör Saudiarabiens problematiska handlande. Så det är svaret som skulle kunna ge någon förändring i frågan.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se