4 juli 2016

Debatt mellan Birgitta Ohlsson och Yasri Khan

Birgitta Ohlsson (Liberalerna) och Yasri Khan (Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa) debatterade religionsfrihet i Almedalen. Det blev inte mycket av gemensamt samtal, men Birgitta Ohlsson sa många bra saker.

(Expressen)

4 kommentarer:

Göran sa...

Intressant och belysande debatt. Visst handlar det om olika perspektiv. När Birgitta Olsson tar upp klippet där inte Yasri Khan får tala till punkt och som var just ett klipp då man klippt bort slutet där Khan tar tydligt avstånd från förtryck av ateister så får man ur ett perspektiv betrakta det som populism. Likaså krokodiltårarna att hon inte får framföra sina åsikter då hon befinner sig i den position där hon är som politiker.

Ulf Gustafsson sa...

Göran,

Det Yasri Khan sa om klippet stämmer inte. Något sådan klippning har inte gjorts. I alla fall inte i det urklipp jag presenterade (eller i de mest spridda kopiorna av detta). Se här och där finns även länk till hela seminariet. http://humanistbloggen.blogspot.se/2016/04/pa-vissa-fragor-finns-inga-men-yasri.html

Sedan var det inga krokodiltårar, utan en reaktion på att Khan skrev att han fortsättningsvis inte skulle samarbeta med henne och se till att andra muslimska organisationer gjorde likadant. Detta anser jag är en helt orimligt reaktion från Ohlssons sida. Förstår inte hur du kan benämna det som "krokodiltårar". Låg retorik!

Göran sa...

Tack, nu gick det lätt att konstatera att slutet var bortklippt och att klippet slutade med en mycket tryckt stämning efter att Dopping talat om för Khan vad han borde ha sagt. I och för sig kan jag ha åsikter på hur han lade upp sitt anförande också så att han kunde få fram sin åsikt tydligare så han kunde slippa bli misstänkliggjord för att vara för avrättningar vilket han felaktigt mer eller mindre blev. Tycker inte att Birgitta Ohlsson ska använda sig av s k bevismaterial där kommunikationen brutit samman.

Sedan kan man ifrågasätta om en minister ska ha åsikter om vem som muslimerna ska lyssna på när det gäller islam. Även om man vill ha en utveckling som man anser är demokratisk och positiv så är det mycket troligt att BO inte har tillräckligt med underlag och är särskilt insatt i frågan.
Tänk dig om BO som minister skulle ha åsikter om att de skulle lyssna på Patrik N t ex när det gäller humanisternas utveckling?
Vad skulle du tycka om det?

Ulf Gustafsson sa...

Göran,

"det lätt att konstatera att slutet var bortklippt"

Du hittar på! Allt Khan säger fram till nästa publikfråga finns med i klippet.

Jag skulle bli väldigt glad om Birgitta Ohlsson hade synpunkter på hur Humanisterna ska utvecklas.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se