1 juli 2016

Köp homeopatika, med ingenting av Berlinmuren

Har du problem med astma? Köp då homeopatisk "medicin" innehållande murbruk från Berlinmuren. Eller, ja, utspädd så det inte finns något kvar av muren men ändå.
Despite this lack of conclusive evidence there are plenty who believe in homeopathy and getting your hands on a Berlin Wall homeopathic remedy doesn’t come cheap. I found a shop (coincidentally based in Tunbridge Wells, where I lived before Berlin) selling Berlin Wall in several forms, sizes and potencies and here’s a random look at the prices.Läs mer här

3 kommentarer:

Angela sa...

Det finns fler skojiga homeopatiska medel. Magnetis Polus Arcti, Magnetis Polus Australiensis. Men för alla sådana märkliga medel anges alltid 'in relatinship of...'. De nämnda medlen här anges som 'in relationship of Sulphur' De har alltså likhet med svavel i sin verkan. Vad fanns det för grundämne i berlinmuren?

Ibland ska man nog vara tacksam över ju mindre ett läkemedel innehållet. Jag tittade på del 2 av programserien 'Sanningen om konsumtion', med underrubriken 'Rädsla som taktik', i Kunskapskanalen. Det som framför allt var intressant var redogörelsen för statiner, kolesterolsänkande medicin. Lipitor heter den mest kända och tillverkas av läkemedelsföretaget Phizer. I programmet redogörs för hur man spelar på människors rädsla för sjukdom och död.

2014 använde 8 miljoner britter statiner som förskrivits till dem. Högt kolesterol är bara en av de faktorer som kan medverka till stroke/hjärtinfarkt. I programmet redogör läkare och forskare för att många tar statiner helt i onödan. En miljon angavs som befogade användare, medan 5-6 miljoner ansågs ta det helt i onödan, (Storbritannien). När hälsovårdsmyndigheten sänkte gränsvärdet för kolesterol ökade användningen snabbt, från 13 miljoner användare till 36 miljoner (USA). Även i Europa sänkte man gränsvärdet vad gäller kolesterol.

Istället för att förskriva ändrad livsstil och mer motion ökade förskrivningen av statiner, vars biverkningar inte var en fröjd för öronen att höra. Mycket upplysande i programmet om hur läkemedelsförsäljning styrs av olika faktorer. En del osunda bindningar redogjordes också för.

John Houdi sa...

Medicinerna används väl för att snabbt få ner kolesterolet för att undvika akut fara. Sedan finns det väl ingen läkare som inte ordinerar motion, bättre kost etc.

Angela sa...

John Houdi,

Jovisst, statiner används för att sänka kolesterolvärdet. Men i programmet redogörs för, som jag skrev ovan, hur man i onödan behandlar milda till måttligt förhöjda värden och där inga övriga riskfaktorer finns. Den typen av tillstånd kan alltså lika bra åtgärdas med kostomläggning och motion, utan biverkningar. Jämför hur diskussionen förs angående behandling med antibiotika! Då kolesterolvärdet är högt och det finns andra riskfaktorer såsom redan konstaterad hjärtsjukdom eller den typ då mycket förhöjda blodfetter finns i släkten, ska man absolut behandla med statiner.

I Pfizers försäljningssaga om Lipitor finns många underligheter vilket också redogörs för i programmet. Varför beslöt hälsovårdsmyndighetens kommitté kort efter lanseringen av Lipitor att sänka gränsvärdet för kolesterol? Hur kommer det sig att det finns ekonomiska förbindelser mellan kommitténs ledamöter och läkemedelsföretaget? Hela konceptet gick ut på att överdiagnosticera och sedan överbehandla med Lipitor. Och det är inga sockerpiller det handlar om. Den som börjar använda statiner fortsätter i regel med det.
Det är ett intressant program som visar hur man spelar på människans rädsla när man vill öka försäljningen av något. (Sanningen om konsumtion, rädsla som taktik. UR play Kunskapskanalen).

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se