20 aug. 2016

"En skam för Sverige att utvisa bloggaren"

Christer Sturmark skriver i Aftonbladet om en ateistisk bloggaren från Bangladesh som riskerar att utvisas:
Migrationsdomstolen har beslutat om avslag på den bangladeshiske, sekulära bloggaren Mishu Dhars asylansökan i Sverige. Beslutsdokumentet är en skrämmande läsning. Både Migrationsverket och migrationsdomstolen verkar vara fullständigt okunniga om situationen i Bangladesh just nu. [...]
De tycks ha missat de senaste årens utveckling kring de sekulära bloggare som en efter en har hackats ihjäl på öppen gata av jihadister som anser att sekulär humanism och ateism bör straffas med döden. Det handlar inte om enskilda förövare, utan om organiserade grupper av i islamistiska extremister; utbildade i en fundamentalistisk form av islam i koranskolor. De är en del av internationella islamistiska terrorismen som inspirerar varandra på nätet.
Det är riktigt att myndigheterna försöker gripa IS-terrorister som mördar slumpmässiga offer som till exempel de restaurangbesökare i Dhaka som mördades i en terrorattack i juli. Men de bangladeshiska myndigheterna har inte visat något som helst intresse för de sekulära bloggarnas situation. 
Vid upprepade tillfällen har myndigheter och regeringsföreträdare i landet, i stället för att fördöma morden utförda av islamistiska extremister, fördömt de sekulära bloggarna och beskyllt dem för att ”kränka religiösa känslor”. Något som är straffbart i Bangladesh. Budskapet är klart, offren får skylla sig själva. 
I Sverige håller vi trosfriheten och yttrandefriheten högt. Det är en skandal att Migrationsverket inte förstår att dessa bloggare kämpar just för trosfrihet och yttrandefrihet med risk för sina egna liv, och att de därigenom självklart har asylskäl och ett skyddsbehov.
Läs hela artikeln.

2 kommentarer:

Ostronmannen sa...

Det är bra att Humanisterna kämpar för yttrandefriheten, men i sanningens namn borde man inte göra detsamma i Sverige?
Min kommentar i öppna tråden om bokmässan var inget intressant att diskutera tydligen.
Jag har heller inte läst något om vad humanisterna tycker när vanstern skriker och hindrar tidningar att fa vara med på mässan.
Antar att ämnet är jobbigt, då man antagligen tycker det är bra att en tidning med som följer pressetiska regler stängs av..

Tack om Humanisterna(PK) kunde vara lite icke PK och stå upp för det de säger sig stå upp för.
Men det är väl är drömma.

Vad tycker herrerna PL och Ulf om detta?

Ulf Gustafsson sa...

Humanisterna skulle göra samma sak om det hände i Sverige. Blanda inte ihop äpplen och päron är ett bra talesätt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se