11 aug. 2016

God-o-meternDet här är tydligen en reklamfilm för kristendom.

2 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Ett bra exempel på när the real thing är svår att skilja från parodin.

Erik M sa...

Hade varit lite kul att se olika variationer på temat.

Om det varit en reformert film hade det inte funnits någon våg, bara en enskild sida i allas dossiéer som antingen säger "utvald" eller "inte utvald" som man fick redan vid födseln. Eventuella synder eller goda gärningar därefter är irrelevanta.

Om det varit ett katolskt efterliv hade det slutat med att killen med det tjocka syndaregistret fått veta "ok, du får gå med Jesus, men först måste du gå till in i purgatorierummet en tid, där några av våra medarbetare kommer spöa upp dig tills dess att de tycker att du sonat dina brott".

Om det varit en mormonsk film hade de döda stigit in i en schysst nattklub. Alla (utom de som förolämpar portvakten) får komma in på den nedersta våningen. Men för att få komma in på guld- eller silveravdelningen måste du bl.a. kunna de hemliga handskakningarna och vara gift.

En katarisk film hade utspelat sig i ett mörkt, läskigt fängelse som alla försöker fly från, men bara de som får hjälp av utbrytningsexperten Jesus kan hitta vägen ut innan den sadistiske fängelsechefen fångar in dem och släpar dem tillbaka till en ny cell.

Sen har vi de trosuppfattningar där man i slutändan säger: "Grattis till er som klarade detta, beklagar om ni inte gjorde det. Men bara så ni vet så spelar det egentligen inte så stor roll, eftersom allt detta egentligen bara är en metafor".

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se