4 aug. 2016

Livets Ord ska flygbomba IS - med biblar


IS-områden i Irak kommer att ”flygbombas” med små elektroniska enheter, laddade med både biblar på enkel arabiska och information om hur man lär känna Jesus. Bakom satsningen står bland annat svenska Livets ord.
Leveransen sker med hjälp av drönare.

Terrorforskaren Hans Brun säger till Aftonbladet att han inte tror att Livets Ords frälsningskampanj kommer att lyckas.
– Att konvertera från islam till kristendom är väldigt kontroversiellt och kan även vara farligt i vissa fall. Utifrån mitt perspektiv kan jag tycka att det vore bättre att lägga de resurserna på humanitär hjälp i stället, säger han.

Läs mer på Världen idag

2 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Det räcker väl att någon slår upp boken och låter sig bländas av den solida argumentation och lufttäta evidens som Bibeln har att bjuda? Mitt tips är att upprepa om det inte fungerar första gången.

Redaktionen sa...

Men att hoppas på att de kommer bli övertygade av just bibeln är lite väl naivt. Det finns kristna böcker som kan vara relativt mer övertygande. Eller varför inte släppa ner böcker som de kan tänkas vara intresserade av, enklare böcker om varför daesh har fel utifrån det egna perspektivet. Men å andra sidan - kul att se att Livetsord gör av med pengar, för de har för mycket.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se