19 dec. 2016

Sveriges Unga Muslimer blir av med sitt statliga miljonstöd

Jackpot i goda nyheter. Via Aftonbladet:
Sveriges Unga Muslimer blir av med sitt statliga miljonstöd. Organisationen påstås ha koppling till islamistiska Muslimska brödraskapet och bedriver inte en verksamhet som ”respekterar demokratins idéer”, enligt statliga MUCF som betalar ut stödet. Även Ung Vänster och Sverigedemokratisk ungdom får stödet indraget.
[...]
MUCF motiverar avslaget med att Ung Vänster ”inte har god ordning på sin ekonomiska hantering och därför inte kan beviljas organisationsbidrag”.
Sveriges Unga Muslimer får avslag för att de bedriver en verksamhet som inte respekterar demokratins idéer inklusive principerna om jämställdhet och förbud mot diskriminering.
”Det har handlat om individer som uttryckt sig på sätt som inte är förenligt med förordningens syfte men också om kopplingar till andra organisationer som kan betraktas som icke förenliga med demokratins idéer, exempelvis till Muslimska brödraskapet”, skriver MUCF i sin bedömning.
[...]
Ytterligare ett par organisationer får avslag på sökt stöd, däribland Sverigedemokratisk ungdom (SDU) som numera är ett fristående förbund utan koppling till Sverigedemokraterna. SDU skriver i ett pressmeddelande att MUCF motiverar avslaget med att SDU:s tolkning av svenskhet och nationalism inte är förenligt med respekten för demokratins idéer, jämställdhet och förbud mot diskriminering.
– Vi har som många andra myndigheter i uppdrag att motverka rasism, främlingsfientlighet och intolerans i samhället. Vi gör nu en striktare bedömning av vad det innebär att respektera demokratins idéer i enlighet med förordningen, säger Lotta Persson, avdelningschef MUCF.

6 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Religion är dyrt, och vi behöver inte ha en massa generaldirektörer som inte tillför något positivt för någon annan än ett särintresse. Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, osv...

Lars Torstensson sa...

Äntligen! :-)

Kenneth Karlsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lars Torstensson sa...

Här reder Mohamed Omar ut kopplingarna mellan Rashid Musa, Sveriges Unga Muslimer, och Muslimska Brödraskapet och andra extrema organisationer:

https://detgodasamhallet.com/2016/12/28/sveriges-unga-muslimer-forlorar-miljonbidrag

Lars Torstensson sa...

Unga Muslimer sprider antisemitism och homofobi

Sveriges Unga Muslimer, och ett par andra islamiska organisationer, har "än en gång bjudit in en föreläsare som sprider hat mot judar. Personen i fråga är egyptiern Zaghloul El-Naggar som är ökänd för sin antisemitiska propaganda, sina maningar till att utplåna Israel och sitt hat mot homosexuella." SUM:s ordförande Rashid Musa vill inte ta avstånd från talaren. "Det här verkar vara mer regel än undantag när Musa ifrågasätts om sin åsikt om antisemitiska företrädare som SUM har haft samröre med. Borttagna och ignorerade frågor, bortförklaringar och till och med anklagelser om islamofobi har varit de vanligaste reaktionerna de gånger vi tidigare försökt att få förklaringar till varför SUM och Rashid Musa gång på gång kopplas till dessa problematiska personer." Det skriver två antirasistiska skribenter, verksamma på sajten Interasistmen.se.

"Vi kan inte blunda för antisemitismen" i SUM, konstaterar skribenterna.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/14zPG/vi-kan-inte-blunda-for-antisemitismen?campaign_id=A100

Anders Hesselbom sa...

Bra artikel från Inte rasist men (som annars kan vara lite stolliga): Vi kan inte blunda för antisemitismen.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se