1 dec. 2016

What if Santa is Gay? (Öppen tråd december)

En öppen tråd för att diskutera det som inte passar in i andra aktuella inlägg, men ändå hör hemma på Humanistbloggen. Det kan också handla om tips från läsare om intressanta artiklar och händelser, samt förslag på förbättringar eller klagomål på bloggen.

Detta inlägg är publicerat som första inlägg i månaden, så det är lätt att hitta tillbaka till genom att söka i Bloggarkivet i högerspalten.

1 kommentar:

Joakim Walldén sa...

Om bloggen vill jag säga att det är hög tid att aktivera omdirigering till HTTPS. Blogspot-domäner har varit åtkomliga över en säker anslutning (HTTP över TLS, kallat HTTPS) sedan maj i år, men det är inte aktiverat för alla domäner, utan det får bloggägeren själv göra, än så länge.¹ Bloggägaren och de som skriver inläggen får också se till att inbäddat innehåll från tredje part levereras säkert, både i och utanför inläggen. (Utanför inläggen finns nu en bild på 1×1 pixel från http://e2.extreme-dm.com/. Den kan vi nog vara utan.) Annars blockeras det (om det är aktivt) eller ger upphov till varningar (om det är passivt) i webbläsare. Det finns ett verktyg i redigeraren som varnar för osäkert innehåll i inläggen.²

¹ https://security.googleblog.com/2016/05/bringing-https-to-all-blogspot-domain.html
² https://blogger.googleblog.com/2016/04/an-update-to-blogger-post-editor-to.html

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se