22 feb. 2017

"Dödshotad av islamister – utvisas"

SVT skriver om en sekulär bloggare från Bangladesh som sökt asyl i Sverige, men nu ska utvisas.
Människorättsbloggaren Mishu Dhar kritiserade islam. Han blev dödshotad, misshandlad och flydde sedan undan de extrema islamistiska grupperna i Bangladesh till Sverige. Efter en lång process utvisas han nu, trots att han riskeras att mördas i sitt hemland. Beskedet kommer i spåren av en lång rad brutala mord av ateister och hbtq-aktivister i landet. Läs hela artikeln i SVT.
Mishu Dhar är en av de mest välkända bloggarna från Bangladesh och han har i blogginlägg och på Facebook både kritiserat islamisterna och landets regerings otillräckliga insatser att för att stoppa islamisternas, samt de begränsningar av yttrandefriheten som införts i landet. Under sin tid Sverige har han fortsatt att propagera för ett sekulärt Bangladesh på Facebook.

När han återvänder till Bangladesh kommer han leva under ständigt dödshot och kommer behöva gå under jorden. Hans familj lever redan som internflyktingar i Bangladesh efter trakasserier och hot som beror på Mishu Dhars politiska ställningstagande och livsåskådning.

Ett begravningståg går genom Dhaka efter mordet på Ahmed Rajib Haider 2013. Nu fruktar den utvisade bloggaren Mishu Dhar att även han ska falla offer för det islamistiska våldet i landet. Foto: TT/SVT

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se