8 feb. 2017

"Sätt stopp för religiösa friskolor"

Ann-Charlotte Marteus skriver i Expressen:
Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) vill ha bättre koll på religiösa friskolor. Han slår fast att det inte får förekomma religiösa inslag i undervisningen. Men detta är redan fastslaget - i skollagen. Så vad handlar det nu om? Fridolin förklarar för Aftonbladet att "det handlar om att säkerställa kontrollen för att det verkligen blir så." 
Regeringen vill alltså säkerställa att de religiösa friskolorna gör som skollagen säger. Det är en favorit i repris: Jan Björklund var ute i samma ärende med jämna mellanrum. Det gick så där, uppenbarligen. 
Skolor får ha religiösa inslag utanför undervisningen. Men Gustav Fridolin vill "säkerställa" att det verkligen är frivilligt och att det varken finns "direkta eller indirekta sanktioner mot barn som inte väljer att vara med". 
Det är som en låtsaslek: "Låt oss vara naiva tillsammans under ett vagt sken av seriositet". 
Fler kontroller kan inte förhindra att religiösa friskolor, som vill indoktrinera eleverna, gör det.
Läs hela ledaren i Expressen.

1 kommentar:

Lars Torstensson sa...

Skolan är ingen kyrka!

Skolgudstjänsterna kallas för religiösa inslag "utanför undervisningen". Men oavsett vad man kallar dem så innebär de att skolan, som arrangerar gudstjänsterna, bedriver religiös propaganda, och låter förstå att den kan gå i god för att det som sägs på gudstjänsterna är sant. Att Gud finns, att Jesus är människornas frälsare, att döda kan uppstå, o s v. Det är att lura eleverna. Och det ska skolan självfallet inte göra!

Skolan är ingen kyrka. Den ska förmedla kunskaper, inte missionera!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se