10 okt. 2017

CRISPR - teknologin som kommer att ändra allt, för alltidCRISPR, "Årets genombrott 2015" håller vad det lovar. Det är en teknologi som kommer att förändra allt, för alltid. Ett Nobelpris kommer i framtiden säkerligen att delas ut till teknologins huvudsakliga upptäckare, Jennifer Doudna och Emmanuelle Charpentier.

3 kommentarer:

Göran sa...

Tänk att här kommer äntligen svaret på evigt liv och det är vetenskapen som löser problemet. Men hur går det då med humanismens grundpelare om den oundvikliga döden?

Ulf Gustafsson sa...

Göran, var läste du att humanismens grundpelare om den oundvikliga döden? Stämmer det? Har inte hört om det förut.

Göran sa...

Ulf,

jag syftar på några punkter om humanism som jag läste om här på sidan för en tid sedan. Möjligen kanske jag feltolkade dem men det handlade om vad humanister tror på, bland annat att det inte finns någon gud/gudar och om livet efter detta plus några fler punkter. Du kanske vet vilken artikel jag syftar på. Men vid närmare eftertanke så är ju ett evigt liv fortfarande bara ett liv.
Men vi vet i alla fall att Christopher Hitchens inte var någon som önskade sig ett evigt liv. Men det var ju bara hans personliga syn på saken.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se