1 okt. 2008

Äntligen gör någon något!

Den kristna tidningen Dagen rapporterar att personalen på en del krisdrabbade banker och finansinstitutioner på Wall Street äntligen börjat ta tag i situationen. "Det berättas om bönemöten som spontant kallas samman via sms till berörda och om dagliga samlingar i kyrkor och hos företagen på Wall Street".

Om nu George Bush inte lyckas styra upp det hela är det kanske bäst att gå till källan och be om ett övernaturligt ingripande. Det är ju inte ett så stort mirakel de ber om heller, bara för Gud att styra om några elektroner så att kursen går upp istället för ner. Eller så kan Han ändra i huvudet på börsmäklarna så de värderar uppåt istället för neråt. Möjligheterna är i det närmaste oändliga.

Eller så kanske det hela löser sig efter några förnuftiga ingripanden ifrån ansvariga politiker? Men det kommer säkert att räknas Gud tillgodo också. För det är ju så med den här typen av böner; man ber för något som kan rätta till sig av helt andra skäl än ett gudomligt ingripande.

Varför ber de inte för riktiga mirakel istället? Om alla bad tillsammans kanske det skulle gå att övertyga Gud om att få en amputerad kroppsdel att växa tillbaka. Bara en enda. Det är allt vi skeptiker önskar.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se