10 okt. 2008

Vill Gud rädda Volvo?

Gud har fortfarande inte ingripit för att rädda Wall Street, men kanske kan han rädda Volvo? Det ska i alla fall anordnas en ritual för att på telepatisk väg ("bön") fråga Gud om han skulle kunna tänkta sig ett ingripande. Den uråldriga ceremonin ("gudstjänst") ska hållas i Kyrkhults kyrka i Blekinge.

Hur Gud svarar på frågan är dock lite osäkert. Översteprästen ("kyrkoherden") på platsen, Pär-Magnus Möller, säger enligt tidningen Dagen att Gud i alla fall förmår göra något åt saken. "Men det är inte säkert att han vill. Vi förstår inte alltid Guds vägar, men han svarar alltid på våra böner och gör det som är bäst för oss."

Det är som vanligt med den här typen av förfrågningar. Vare sig Gud gör det människor bönar och ber om eller inte så är det för deras eget bästa. Outgrundligt äro människans tänkande om sina gudar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen som har tänkt på att av någon anledning verkar det som om att Gud inte vill lägga sig i våra människors angelägenheter...men överallt i bibeln så står det att han kommer göra det i sin rätta tid...d.v.s när det är avgjort att människan inte kan styra sig själv (vilket vi gör nu) därför lägger han sig inte i vad som händer just nu, mer än att han ger dem som har tro kraft och råd i sitt ord som vi kan följa, då fungerar våra liv så gott det går...jag tror inte på mirakulösa ingripanden. varför tror ni humanister alltid att vi inte lever i verkligheten ??? frågan är vem som inte lever i verkligheten...människan har totalt misslyckats med att ta hand om oss själva och vår planet, se på jorden ur ett helhetsperskektiv, det är rena katastrofen,med svält, människoslakt, fattigdom, krig m.m. så Gud kommer snart att ingripa , var så säker...så vad kämpar vi människor för egentligen, världen är snart paj ändå av sig själv...och människan har inte kapacitet att själv fixa till det uppenbarligen....så volvo frågan är nog en aning fel perspektiv på tillvaron, varför skulle han bry sig om det ???

Pederpax sa...

"Varför tror ni humanister alltid att vi inte lever i verkligheten?" Den var ny! Vanligtvis brukar vi anklagas för att vara alltför fokuserade på just det där med verkligheten. Men du kanske menar någon annan sorts verklighet än den som vi kan se omkring oss varje dag? Du får hemskt gärna förklara!

Anonym sa...

Hej, ja den kanske var ny... jag tycker inte ni är fokuserade på verkligheten, jo verkligheten så som ni ser den...men det är ingen absolut verklighet, många ventenskapsmän som är mera kunniga än mig och säkert dig också tror faktiskt på en skapelse så frågan är vilka vetenskapsmän man vill "tro" på....men hur det än är så måste det finna någon sanning här i livet, eller hur....evolutionsteorin, heter teori...alltså en teori. ett trosalternativ... och precis som inte alla trosinriktningar kan vara sanna, så kan man inte säga att evolutionsteorin är en verklighet utan den är även en TRO..det jag kan ser precis som du är att Gud inte ingriper i det dagliga livet och gör underverk längre... för han har gett oss möjlighet att styra oss själv, precis som vi vill...men verkligheten visar att det nog är ganska kört om sådär 50-100 år...så käbbla om religons vara/ inte vara som ni ofta göra inom humanismen är ganska meningslöst, det är inte en relevant fråga, ganska verklighetsfrämande att lägga energi på egentligen...

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se