7 mars 2009

Stöd Påven!?

Eftersom Påven har det lite jobbigt med sina kritiker just nu, med t.ex. återvälkomnandet av högerextrem sekt, bannlysning av de som räddade livet på en våldtagen nio-årig flicka och amerikanska pedofilpräster, så behöver han förstås det stöd han kan få.

För de av er som tycker att Påven gör ett bra jobb och bara är allmänt missförstådd finns nu därför chansen att skriva på en namninsamling till hans stöd. Kampanjen har redan samlat många namnunderskrifter. I skrivande stund är det här sifforna:
Underskrift : 49195
Antal barn : 90797

Om ni undrar över det där med antalet barn så skriver man alltså under med namn, stad och land - samt antalet barn i familjen. Man får anta att barnen också ska räknas som påvens supportrar? Annars fyller ju siffran ingen funktion.

Själv hade jag aldrig haft mage att skriva på för mina barn på t.ex. en namninsamling för de mänskliga rättigheterna. De är egna individer och får skaffa sig och stå för sina egna åsikter. Det här är något som varje fritänkare är skyldig sina barn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du tänker väldigt västerländskt, dvs individualistiskt.

Flertalet kristna katoliker utanför (och i Europa) Europa, exempelvis orienten, utgår från antal familjer och inte antalet individer.

Så exempelvis på frågan om hur många det kan komma till mässan i X stad får man som svar x antal familjer.

Med andra ord, man ser minsta samhälleliga enheten som familjen.

Hälsningar/Magnus

Patrik Lindenfors sa...

Då borde de väl räknat antalet familjer då. Men det gjorde de inte.

Fast visst har du rätt. Det är ett av hederskulturens problem, att man förväntas "gå i sina föräldrars fotspår" vad man än själv har för personliga åsikter i frågan. Ännu en anledning till att argumentera för sekularisering.

Anonym sa...

Jag anmäler mig som medlem i Patriks fanclub. Ingen skulle väl komma på tanken att klassa sina barn som socialdemokratiska eller folkpartistiska. "Vi är en vänsterpartistisk familj: jag, min fru och våra två barn 3 och 5 år" - kan man säga så? Eller "min moderate son som är 2 år stödjer naturligtvis också Fredrik Reinfeldt..."

Patrik Lindenfors sa...

Therese,
Gå med i Humanisterna istället! (Om du nu inte redan är medlem.)

Anonym sa...

Då är det bra att veta att orientalernas mindre individualistiska uppfattning på långa vägar inte går att jämföra med hederskulturen.

Det är två helt olika saker.

Strikt sett är det inte sekularisering som är en lösning på problemet utan individualisering.

Magnus

Patrik Lindenfors sa...

Sekularisering och individualisering går ofta hand i hand. Som exempel anför jag dopet. Det finns inget motsvarande sätt att värva bebisar i ett sekulärt sammanhang - av god a skäl.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se