16 okt. 2009

Ännu en hotellkedja vill slippa biblar på rummen

Tidningen Dagen rapporterar att hotellkedjan Ibis ska plocka bort biblarna från hotellrummen. Det är huvudkontoret i Paris som beslutat om saken. "De är stötande" menar Ibis.

Enligt Dagen säger Marie Rodoni, marknadsansvarig på Ibis, att "Det här är inte heller en ekonomisk fråga för oss. Vårt huvudkontor i Paris har bestämt att biblarna ska bort från hotellrummen för att de kan upplevas som stötande av hotellgäster. Vi vill kunna välkomna alla oavsett religion."

Gideoniterna - som har skänkt biblarna - säger i en kommentar att "Troende muslimer och judar har största respekt för heliga skrifter och har generellt inget emot bibeln. Det har jag aldrig mött. Det måste vara andra krafter i samhället som trycker på, eller så felbedömer man situationen."

Tolerans behöver man bara visa för religiösa, med andra ord. Märklig åsikt.

För att göra skillnaden extra tydlig så anser Humanisterna att respekt är något man bör visa alla människor, oavsett tro. Dock behöver man inte visa respekt för alla åsikter - en åsikt måste alltid kunna kritiseras och diskuteras.

Kommer ni ihåg förra gången det begav sig? Då ville hotellkedjan Scandic bredda sitt utbud av böcker till kunderna. Men eftersom inte alla åsikter har så mycket pengar bakom sig som kristendomen så kunde man inte placera ut en massa böcker på rummen, utan förpassade alla till receptionen - inklusive biblarna.

Det tog hus i helvete. Biskopar, kyrkan, och Dagen skrek på bojkott. "VÅR bok måste får finnas på rummen, annars bokar vi in oss någon annanstans." Så biblarna fick komma tillbaks på rummen, av rent ekonomiska skäl. Scandic behöll däremot porrkanalerna, som var uppe till diskussion samtidigt, också av ekonomiska skäl. Både biblar och porr på rummet, således. Av exakt samma anledning. Det är pengarna som styr.

Det säger sig själv att Dagen uppmanar till bojkott av Ibis.

3 kommentarer:

Lennart W sa...

Det där var taskigt gjort mot medlemmarna i "Humanisterna". Ska de nu behöva köpa egen Bibel för att hitta sina bibelcitat?

JemyM sa...

Tragiskt nog är jag ute efter en ocensurerad Bibel 2000 för att jämföra passager.

Eric Wadenius sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se