27 feb. 2010

The 'Dead Will Wake Up' Mission

Den skummast kyrka jag hittade när jag bodde i Kenya var "The Lord of the Rings Church". Jag gick aldrig in för jag misstänkte att kyrkan trots namnet hade mer med Jahve än Sauron att göra. Och vad det gäller maktfullkomliga despoter är Sauron faktiskt mer underhållande. Där fanns också "Absolute Miracle Church" och en kyrka som kidnappade barn för att använda till att bota andra familjers barnlöshet med.

Men nu har det dykt upp en stark medtävlande till 'knäppaste Kenyanska kyrkan': Kingdom Seekers Fellowship Church. Enligt TV-inslaget från Kenya Citizen TV här nedanför har de genom intensiva böner och sånger försökt väcka två avlidna pastorer till liv igen.Den nya kyrkoledaren, William Kimani, menar att landet står på tröskeln till något nytt, och att det därför finns gott hopp om att de två pastorerna, som avled i en trafikolycka, ska återuppstå från det döda. Dock rapporterar Kenyansk media nu att miraklet aldrig blev av.

Inslaget avslutas med att reporten undrar vad det är frågan om. "Living in denial or simply a case of absolute faith?" Berättigad fråga, men går den att svara på?
 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se