20 apr. 2010

Per Kornhall om Livets Ord i DN


Idag är författaren och ledamoten i Humanisternas styrelse Per Kornhall intervjuad i Sektsjuka, DNs serie om sekter. Kornhall har en bakgrund i Livets Ord som han berättar om i boken "Livets Ord: Kontroll och manipulation i Jesu namn" (149:- hos Adlibris).
Boken är slutpunkten för min tid i Livets ord och min väg ut ur rörelsen. Jag känner mig inte längre som en avhoppare utan är nu vem som helst. Fast fortfarande är jag känslig och kritisk mot extrema former av religiositet.

9 kommentarer:

Per Ewert sa...

Jahaja, jag trodde Kornhall var färdig med sitt korståg. Men han vill tydligen köra en vända till... Undrar om han kan acceptera att även Livets Ord förändrats eller om det mer är en personlig vendetta han är ute efter?

Patrik, jag hittar inte din mejladress på din hemsida, tänkte skicka gästblogginlägg. Noterade dock en intressant detalj bland dina gästannonser i högerspalt. En av dem var från Katolska begravningsbyrån. Skoj! :-)

Patrik Lindenfors sa...

Här finns mina kontaktuppgifter: http://www.zoologi.su.se/about/staff/person.php?suuid=patrikj

Angående Kornhall är väl hans erfarenheter giltiga även om Livets Ord förändrats? Eller tycker du att ingen får skriva om 80-talets Sverige överhuvudtaget?

Vad gäller annonserna så kommer de mest bizarra saker fram ibland. Kontaktannonser för muslimer är en av de vanligaste...

Per Ewert sa...

Jovisst kan de vara det. Men som i de flesta fall är det en relevant fråga om han främst är ute efter en saklig beskrivning eller en personlig vendetta.

Patrik Lindenfors sa...

I det här fallet kan jag se hur dessa mycket väl kan sammanfalla.

l_johan_k sa...

Livets Ord är Uppsalas skam.

Daniel B sa...

"Livets Ord är Uppsalas skam."

Jag tycker de verkar vara hur sköna som helst...

http://www.youtube.com/watch?v=7YJiDOr6328

Anonym sa...

Jag har skrivit om Kornhall och artikeln i DN på min blogg:

http://josefgustafsson.wordpress.com

Mia sa...

Mitt inlägg kom visst under fel rubrik sist så igen
Ett stort tack till Per Kornhall för att du skrivit boken om Livets Ord. Att vara uppmärksam på Ulf Ekmans aktivitet är ännu viktigare idag när han lyckats nästla sej in i både vanlig och kyrkopolitik. Ulf Ekman har aldrig sagt att han har ändrats sej, aldrig bett om förlåtlse för något Livets Ord orsakat eller på något sätt sagt sej ha haft fel. Avhoppare som lämnat Livets Ord men velat utrycka sin tro i andra sammanhang ser nu hur hans teologi och människosyn dyker upp igen och denna gång i armkrok med katolsk mystisism.Nu sväljer de flesta frikyrkor inte bara hans teologi utan också hans självutnämning till en stor ledare och apostel och han bjuds in som en av ledarna för kyrkans enhet. Det barn utsätts för idag i deras skolor är samma saker som på 80-talet. Per Kornhalls bok är mycket aktuell

Larz Gustafsson sa...

Jag studerade vid Livets Ord Bibelcenter 1987-88 och 1988-89. Däremot var jag aldrig församlingsmedlem.
Även om jag i dag inte är överens med Livets Ord när det gäller allt som förkunnas där så är jag mycket tacksam till Gud för det jag fick som verkligen var från Honom. Detta har hjälpt mig oerhört mycket i min kamp som Kristi lärjunge.
En del av det Kornhall för fram i sin bok stämmer alls inte med min personliga erfarenhet av Livets Ord, som t ex att sexualitet skulle vara onämnbart (jag var med om undervisningspass som handlade enbart om det ämnet!).
Det jag tycker är mest alarmerande när det gäller dagens Livets Ord är församlingens fraterniserande med den romersk-katolska kyrkan och hela den ekumeniska approachen.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se