11 maj 2010

En homofob hycklare
(Jämför det här inslaget med det nedanför som är från ett konservativt nyhetsprogram.)

9 kommentarer:

Lennart W sa...

Ett tragiskt exempel av liknande slag som den svenske polischefen som gjorde karriär på jämställdhet mellan könen, och mot prostitution och trafficking - parallellt med att han själv flitigt utnyttjade prostituerade och t.o.m. minderåriga. Hycklare är iofs kanske inte enda förklaringen. Iaf i det svenska fallet har man talat om att det kan handla om en drift, som personen själv verkligen tycker är fel men inte kan kontrollera, och där engagemanget mot ANDRAS liknande drifter är ett försök till självterapi.

Den ev. ateistiska poängen är då att religion iaf inte verkar hjälpa i de här avslöjade fallen.

En libertariansk poäng som är tillämplig även i det svenska fallet, är att det är säkrast att var maximalt tolerant mot allt inkl. t.ex. prostition. Att det är själva förnekandet av ens verkliga natur som pedofil eller knarkare eller vad det nu må vara som är det verkliga problemet. Bejaka! Eller??

JemyM sa...

"Ateistisk poäng" får min hjärna att implodera. "Empirisk poäng" kanske. Det finns en hel del skumheter i dogmatiska rörelser varesig de är religiösa eller sekulära.

Lennart W sa...

Visst JemyM. Bara det att det aldrig skrevs något här om "Kapten klänning", som kanske egentligen var samma sorts fenomen. Varför? Därför att det inte gick att göra just en ateistisk poäng i det fallet.

JemyM sa...

Vi har något emot homofober, inte homosexuella.
Vi har något emot våldtäktsmän, inte genusprofeter.

Av den anledningen finns ingen anledning att hänga ut Göran Lindberg för att denne "hycklat som genusprofet", undermeningen vore då att vi anser att alla genusprofeter är hycklare, det tycker vi ju inte.

Samtidigt finns det anledning att hänga ut homofober, undermeningen är då att vi anser att homofober är hycklare. Vi har samtidigt inget emot homosexuella, fallet George Alan Rekers är ett av många tragiska fall i vilket en homosexuell man hamnat i en miljö som lärt honom hata sig själv.


Sen har detta inte nödvändigtvis något med ateism att göra. Dels finns teistiska grupper som välkomnar homosexuella. Dels tycker även nynazister illa om homosexuella. Uppdagas ett fall i vilket en nynazist visar sig vara homosexuell (eller Jude) finns det nog anledning att skriva om det.

Lennart W sa...

JemyM.. menar du verkligen att undermeningen i det här fallet är att ALLA homofober är smygbögar egentligen? Intressant teori iaf. Men är den sann?

Håller med om att fenomenet inte har med religion eller ateism att göra. Men det är bara religiösa dubbelnaturer av det här slaget som det skulle skrivas om här.

Anonym sa...

Lustigt att försöka förneka att ateistiska poänger är själva meningen med denna blog.

Att alla här är ateister med religionsfientlighet som prioritet nummer ett framgår väldigt tydligt.

Detta är ganska skumt med tanke på vilka fina,breda, konstruktiva idéer som den humanistiska organisationen egentligen säger sig vilja föra fram. Kognitiv dissonans får man väl kalla det.

Men det är svårt att vara konstruktiv, jag lyckas inte heller med det, man kanske borde tänka mer på vad man lägger sin energi på.

Patrik Lindenfors sa...

@Lennart,
Det finns en studie där man låtit självidentifierade 'homofoba heterosexuella' och självidentifierade 'toleranta heterosexuella' titta på homosexuella porrfilmer. Sedan mätte man deras reaktion (erektion). Det visade sig att den första gruppen reagerade signifikant mer på filmerna än den andra gruppen. Så ja, det finns ett samband.

@Sentio,
En av Humanisternas poänger är att samhället bör organiseras för att vara till för alla. Vi visar därför gärna att det blir negativa effekter när religion och politik blandas ihop. Det är svårt - och inte lika underhållande - att göra poängen på det motsatta sättet.

Lennart W sa...

Precis Patrik. Det är inte alla homofober som egentligen gömmer sig i garderober, bara signifikant fler jmf m toleranta. Inte ett så överraskande resultat heller kan man tycka. Är man tolerant på riktigt finns det ju verkligen inga skäl att låtsas som man är något annat än man är.

Liksom med när det gäller droger, prostitution, osv... Om hyckleri är det stora problemet, kan det lösas med maximal tolerans mot allt. Om det nu är så man verkligen vill ha det.

JemyM sa...

Lennart W, jag menar inte att alla homofober är smygbögar. Aggressivitet som den här brukar dock härstamma från någon form av ångest, ängslighet eller lidande. Ett aktivt förnekande eller skuldbeläggande av ens egna behov/drifter kan skapa en sådan neuros. Men det kan ju ligga andra former av otrygghet bakom. Det är ju svårt att tänka sig att den som känner sig akut hotad av homosexuella (eller tror deras Gud är hotad av homosexualitet) är speciellt rationell.

Det är sant att bloggen ofta tar upp religionskritik. Jag lägger själv en del möda på nationalsocialister, AFA, de radikalare delarna av feminismen, sverigedemokraterna etc, dock är dessa yttringar något som riksmedia redan bemöter kritiskt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se