11 maj 2010

Fox News ljuger sig blå

Fox News är en osannolik kanal i det amerikanska tv-utbudet. Inte nog med att de är partiska samtidigt som de har som slogan "Fair and balanced". De drar sig inte för att fara med osanning om det gagnar deras syften. Titta på det här nyhetsinslaget till exempel.Inslaget fick PZ Myers att komplett gå i taket på sin Pharyngula-blogg. Han gjorde även en fakta-granskning av några av påståendena.

Sarah Palin som tänkbar president för världens mäktigaste nation? Tanken förskräcker.

(Jämför det här inslaget med det ovanför som är från ett "liberalt" nyhetsprogram.)

3 kommentarer:

Lennart W sa...

FOX News må verka osannolik i vårt land, men där är de stora. Jag får krupp själv när jag tittar på det, men det är väl för att jag är för "liberal", jag med. Men kanske är det vi som egentligen har en alldeles snäv debatt? Hur kan det t.ex. komma sig att precis alla partier numera är "feministiska" och vill detaljreglera i familjelivet? Skulle vara KD då i så fall som iaf sticker ut något lite grann, mot sex andra nästan precis likadana partier.

Ulf Gustafsson sa...

Sara Palin säger:
"You know, you wonder, what in HELL scares people about talking about Americas fondation of faith"
Jag trodde ALLT i helvetet skrämde Sara Palin.

Lennart W sa...

Bortsett från att Palin borde tvätta sin mun med tvål, har hon helt enkelt fel. USAs konstitution från 1787 är rent sekulär, och antagligen den äldsta av det slaget, medan SvK var statskyrka ända fram till år 2000.

Den där iaf synbarligen omvända relationen mellan sekulär stat och folklig religiositet tål nog att funderas på en del, både från religiöst och antireligiöst håll.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se