16 dec. 2010

Är du pursvensk? Akta dig så du inte avskaffas snart - de kommer för att ta dig nu

Ulf Nilson oroar sig i en krönika i Expressen över att svenskarna är på väg att avskaffa sig själva. Avskaffandet sker genom att muslimerna förökar sig snabbare än "pursvenskarna" gör och det "muslimska inflytandet" ökar därmed. Det är fara å färde nu om man ska tro Ulf Nilson.

Det är helt  uppenbart att i Ulf Nilsons värld är det så att alla barn som i Sverige föds av föräldrar med muslimsk tro gemensamt och med automatik sluter upp i muslimsk gemenskap varefter de tillsammans utövar "sitt inflytande" och, gissar jag att Ulf Nilson befarar, försöker ta det svenska från svenskarna.

Ulf Nilsons retorik är som hämtad från den retorik som Thilo Sarrazin, tidigare medlem av tyska riksbankens styrelse använde sig av när han i sin nyutkomna bok menade, precis som Ulf Nilson menar i fallet Sverige, att Tyskland är på väg att avskaffa sig självt och att avskaffandet huvudsakligen sker genom att de ursprungliga invånarna blir färre då de nya förökar sig som kaniner. Sarrazins bok utlöste en omfattande debatt om tysk integrationspolitik.


Boken "Deutschland schafft sich ab : Wie wir unser Land aufs Spiel setzten" ("Tyskland avskaffar sig självt : Hur vi sätter vårt land på spel").

Så här funderar Ulf Nilson på hur framtiden ser ut för svenskarna. Håll med om att det ser dystert ut för alla rågblonda herrar och vackra dalkullor?

"Faktum är att vi, ja, svenskarna, faktiskt är på väg att avskaffa oss, om än sakta. Obs! att nu raljerar jag inte längre. Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer.
Kort sagt: vi befinner oss i krig, Sverige liksom alla andra europeiska länder (och naturligtvis "den store satan", USA). Det är ett krig på sparlåga men livsfarligt likafullt."

Ett bättre stöd på framträdande plats i en av Sveriges mest lästa tidningar än Ulf Nilsons krönika kunde Jimmie Åkesson och hans sekreterare "Parliament Princess" Alexandra Brunell (du vet, hon som twittrade #äntligen efter att självmordsbombaren utlöst sin bomb i centrala Stockholm) knappast ha kunnat drömma om när de ska plantera sin främligsfientliga politik hos så många som möjligt.

Islam är inte i närheten av att vara en oproblematisk religion och det finns mycket, mycket, mycket att kritisera men att polarisera på det sätt som Ulf Nilson gör gagnar inte någon förutom de främlingsfientliga politiker som bygger sin retorik på svepande formuleringar och i vart fall mina tankar dras till 30-talets Tyskland. Var det inte så att det var en annan grupp som då sades föröka sig som kaniner för att på så sätt på ett subtilt sätt försöka övermanna de renrasiga?

28 kommentarer:

BladeRunner sa...

Bra inlägg.

När slutar man vara muslim egentligen? Kan man vara muslimsk ateist eller icke-praktiserande muslim, både är oxymoron. När slutade vi per automatik vara kristna? Kanske var det när lagstiftningen kom som gjorde att man inte behövde tillhöra något trossamfund. Men den gäller även invandrande muslimer. Hm, konstigt det där.

Richard sa...

Håller helt med. Det finns något unket i Ulf Nilsons krönika - den gamla rädslan för att majoriteten ska bli en minoritet. Fanns redan i Tyskland på 30-talet och vi vet ju vad majoriteten gjorde där.

Dessutom så är ju grundproblemet i Nilsons resonemang inte invandrarna utan det låga barnafördandet bland oss "pursvenskar". Det leder ju till det obehagliga faktumet att utan invandrare skulle Sveriges befolkning bara minska och minska, och befolkningen bli äldre och äldre.

Ulf Gustafsson sa...

PURÉsvensk eller MOSlim det är frågan.

Den stora skillnaden i barnafödande mellan olika etniciterer boende i Sverige är en myt. Det finns nog ingen helt tillfredsställande statiskt, men här är en ansatts: http://anderswallner.se/2010/12/15/tar-muslimerna-over-fraga-scb-ulf-nilson/

Anonym sa...

Ulf,
Att det är en myt tror jag inte på, jag anser för övrigt att du är djupt ohederlig så just dig tror jag verkligen inte på.

Jag gick in på länken, det tog 20 sekunder för mig att ta mig till första kommentaren..

En myt?

Kristian Grönqvist sa...

Här måste jag verkligen hålla med Sentio. Den statistiken och tolkningen verkar då vara extremt slarvigt gjord eller tolkad. Man tror en massa saker.
Sen kan det finnas unkna saker här och där i Ulf Nilssons artikel, men Ulf Karlssons statistikhänvisning är uppenbart bristfällig.

Ulf Gustafsson sa...

Sentio,

Då det inte är en myt, så utgår jag från att du håller med Ulf Nilsson att det är en sanning.

Visa det!

Kristian Grönqvist sa...

Förlåt Ulf, skulle vara Guistafsson

Anonym sa...

Ulf,
Vad ska jag visa? Du såg väl länken till SCB? Om det finns fakta så måste väl det vara en bättre utgångspunkt än att skapa illusioner?

Bara för att jag har en ovanlig föreställning om att fakta är något man bör hålla sig till behöver du inte sluta dig till att jag delar Ulf Nilsons oro.

Kulturen förändras hur vi än vänder och vrider på det, på flera plan. Om vi får lite mer Jihad i vårt samhälle så ser jag det som en positiv utveckling.

Ulf Gustafsson sa...

Sentio,
Jag förstår inte hur SCB statistiken du refererar till stödjer Ulf Nilssons påstående. Snälla upplys mig.

Kristian Grönqvist sa...

Däremot kan jag inte, som jag tidigare påpekat, stödja sentio i hans önskan om mer Jihad. En våldsromantisk utopi som är gemensam för alla religiösa. Gud är just precis på vår sida...
Naivt. För att inte säga omöjligt.

Kristian Grönqvist sa...

Ulf

Din retorik börjar på ett otäckt sätt likna den religiösa.

Så här är det, bevisa att jag har fel...!!!

Hur skall Du ha det?

Var ligger bevisbördan?

Patrik N sa...

Ni diskuterar vem som har rätt i frågan om muslimer föder fler eller färre barn än oss och om statistiken på området stämmer. Ingen som har funderat på om det alls har någon betydelse hur siffrorna ser ut? D.v.s. om "de" föder fler barn än "oss", innebär det då verkligen att det hot som Ulf Nilson känner är reellt och riktigt eller är det så att "de" inte är här för att ta över "vårt" samhälle oavsett hur många eller hur få barn de skaffar sig?

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,

Ulf Nilsson:
"Våra invandrare, numera omkring 20 procent, ... föder betydligt fler [barn]."

Jag: "Detta är en myt"

Senito: "Att det är en myt tror jag inte på"

Att dessa påståenden lägger bevisbördan mest på mig förstår jag inte. Varför?

Ordet "betydligt" är avgörande för mig. Detta tolkar jag som att skillnaden skall ha betydelse för sakfrågan - tar muslimerna över?. Så stor är inte skillnaden i fördelsetal, så att den överväger andra faktorer. Vad tycker du?

Benzocaine sa...

Måhända har Ulf Nilsson förläst sig på Herman Lundborg?

Ostronmannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ostronmannen sa...

Hej hopp så körde Ulf Nilsson i diket. Alla muslimer är precis likadana och ska ta över Sverige. Hmm... behöver vi egentligen diskutera detta... nej. VI behöver inte diskutera detta, men det behöver diskuteras; folket kan ju tro på den smörja som Ulf skriver. (Oj, vad skönt det är att sätta sig på en hög häst ibland)
Att en muslim är en sterotyp kan jag anta att de flesta humanister inte tycker, men det finns tyvärr en massa som tror det. Hur ska man upplysa och diskutera med dem tro? Jo, var en drar sitt strå till stacken. Här, på jobbet och i artiklar.

Kristian Grönqvist sa...

Nu är jag definitivt inte expert på akademiska diskussioner om påvens skägg, men jag har för mig att du var den första på tråden som hävdade att det var en myt och kom dragandes med slarvig statistik som stöd för Din tes.

Enligt mina akademiska kunskaper är det Du, eftersom Du påstått att något är en myt, som är tvungen att bevisa det.
Allt annat är ju rena löjan.

Visar Du på åtminstone rimliga bevis, så får Du våra applåder.

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,

Ok, dina akademiska kunskaper säger dig att den som ifrågasätter ett uttalande har bevisbördan. Hmmm....

Ps. Jag skriver denna kommentar från månens baksida.

Pps. Ulf Nilson stavar sitt efternamn med ett s, har jag insett. Ingen pursvensk stavning där inte.

Kristian Grönqvist sa...

Ulf

Nu försöker Du luras igen...

Den som påstår något först i en tråd, står för bevisbördan, även om den gör det från månens baksida.

Vare sig det är ifrågasättande eller inte...

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,

"Den som påstår något först i en tråd, står för bevisbördan"
Denna regel är du först att post. Bevisa dem!

Förlåt att jag bråkar, här kommer ett seriöst svar:

Om man läser 22 sek i min första länk hittar man denna länk: Osannolika befolkningsprognoser. Skriven av en professor som är föreståndare på SOM-institutet. Han avfärdar myten och har säkert större trovärdighet än jag.

De som vill tänka själva kan dra sina slutsatser efter att ha läst SCB rapporten Sveriges framtida befolkning 2009-2060. Den är på drygt 200 sidor, så jag bjuder på ett diagram ur rapporten för snabb analys.

Diagram 3.14 visar skillnaden i födelsetal mellan svenskfödda och kvinnor födda i länder med lågt Human Development Index (typ Somalia). Där kan ses att skillnaden är ganska stor idag, men att den förväntas minska drastiskt. (OBS lågt HDI är en väldigt liten grupp i Sverige)

Prognosen SCB gör bygger på fortsatt invandring, dvs. de förutser att födelsetalen i länder med lågt HDI skall minska. Denna slutsats gör jag också mha Gapminder (tryck Play). När människor får högre inkomst och bättre hälsa så föder de inte lika många barn.

Tillslut måste vi dock komma ihåg att myten handlade om att de höga födelsetalen ensamma skulle resultera i att muslimerna tog över. Inget av vad jag skrivit ovan tar hänsyn till effekten av ökad invandring.

Om vi lägger extra resurser på invandring, så kan vi fixa en majoritet av muslimer snabbt. Låt oss säga att vi avsätter ett flygplan som dagligen flyger från Bagdad med 500 pers, inte orimligt. Då kan vi fixa en majoritet av muslimer i Sverige till år 2050.

Ulf Gustafsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulf Gustafsson sa...

Här är riktig länk till Gapminder:
www.bit.ly/fFrzqp

Kristian Grönqvist sa...

Ulf

Nu är vi i alla fall där igen. Vi pratade om vad som skulle hända. Inte om hur många barn andragenerationens invandrare skulle få utan verkliga siffror.
Invandringen pågår hela tiden. Mest från musliumska länder. Alldeles som du påpekar så kommer första generationens invandrare att få fler barn, eftersom det är normen i hemlandet och totalinkomsten högre här. Det kan även påverka en hög grad av andra generationen.
Säg att vi till år 2020 får en muslimsk invandrarkader på en miljon första generationens invandrare. De får i snitt tre barn. Bara i första generationen blir det ungefär 1,5 miljoner barn av dem + föräldrarna ca 1 miljon.
Då har vi plötsligt ganska många invandrade människor. Det kan gå fortare, det kan gå långsammare, men samtidigt minskar antalet svenskar och vi har redan 1 miljon finnar här.
Nu är Nilson scenario inte helt trovärdigt ändå, eftersom dessa invandrare inte är homogena, men det handlar om mycket större tal än Du kan föreställa Dig.

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,
Men snälla, nu har jag helt tappat förtroendet för din förmåga att ta till dig information.
1) Läs vad Ulf Nilson skriver i artikeln: "Svenskarna" håller på att avskaffa oss själv och det enda argumentet han lyfter är myten om födelsetal.
2) Invandrare från låg HDI länder är få, ca. 5000 om året, det har ett födelstal på 3,0 i först generationen. De kan aldrig bli en miljon tills år 2020. (Mitt flygplan behöver flyg varannan dag till Mogadishu för att ditt påhitt skall bli sant.)

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,
"det handlar om mycket större tal än Du kan föreställa Dig."
Kan du sätta siffror på detta uttalande, med en beskrivning av hur du räknar?

BladeRunner sa...

Expressens publicering av Ulf Nilsons krönika, med ord som ”pursvensk”, har redan lett till fyra JK-anmälningar om hets mot folkgrupp.

Rickard sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Patrik Lindenfors sa...

R,
Rasistreklam får du sprida på någon annan blogg, tack.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se