12 dec. 2010

Ensam bombare

Abd al Haqq Kielan, ordförande i Svensk islamisk samling, tror enligt Dagens Nyheter, att lördagens dåd utfördes av en isolerad ung man.
Det här verkar ha varit en person som varit förvirrad på nåt sätt. Han har sannolikt haft en plan som han motiverat med religiösa grubblerier. Men som tur var utfördes den amatörmässigt och inte alls professionellt, säger han.

Dem det skadar allra mest är oss muslimer. Det ger en fullständigt felaktig bild av vad islam handlar om. Islam är en civiliserad religion, de här sakerna får det att framstå som om muslimer är barbariska och grymma. Men de här personerna gör saker som uttryckligen förbjuds i vår religion.
Det finns galningar i alla läger. Självmordsbombarna är islams nazister. De representerar en oerhört lite del av världens muslimer.

9 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Jag är rädd för att det inte längre hjälper Abd al Hagg Kielan. Det glunkas redan om att unga muslimska män i skydd av moskeerna i Sverige ägnar sig åt rekrytering av militanta muslimer, som vill göra Islam till en angelägenhet för allt folket i världen.

Även om det säkert är en utopi, så går inte längre överhuvudena i den Islamska Samlingen oanfrätta ur ansvarsdiskussionen längre. De behöver visa att de vill tillhöra den västerländska civilisationen på ett mer handfast sätt, nämligen genom att själv rensa i de egna leden.
Det måste ju finnas en anledning till att man har kommit till Sverige och den kan ju knappast vara att skada oskyldiga svenskar...väl?
Den här gången gick det väl, men de bröder i församlingen som ägnar sig åt omstörtande versamhet, kan enligt mitt förmenande,inte vara helt obekanta...eller?

Patrik N sa...

Kristian,

Har Abd al Hagg Kielan ett större ansvar för det inträffade än du har, och i så fall varför?

Kristian Grönqvist sa...

Patrik N

Ur perspektivet att han vill sprida en saga som KAN vara skadlig för enstaka vilsegångna,
som i likhet med katolska präster ägnar sig åt saker som inte församlingen beivrar tillräckligt intensivt, som jag ser det.

Kristian Grönqvist sa...

Patrik N

För att förtydliga det hela, eftersom det för det mesta behövs här:
Om ett medicinföretag släpper ut en otillräckligt prövad produkt, som sedan skadar andra oskyldiga, så anser jag att medicinföretaget har större skuld till skadan än jag.
Jag skulle naturligtvis i första hand skylla på själva Guden, men eftersom jag inte tror att han finns, så får jag därigenom skylla på hans reklambyrå.

Ulf Gustafsson sa...

Kristian,

Men om Kielan inte identifierar sig med den Islam som självmordsbombaren refererar till, är då Kielan mera skyldig bara för du klumpar ihop dem.

BladeRunner sa...

Om ansvarsfrågan: Jag tycker att om man frivilligt är med i en grupp så har man ett ansvar för vad som görs i den gruppens namn. Självklart kan det finnas rötägg eller psykiskt labila personer som förstör för gruppen, men man måste även ta avstånd från dom. När det gäller självmordsattacker och islam så är det mer än bara några rötägg. Det går tydligen att tolka Koranen på ett sånt vis att dessa handlingar blir sanktionerade, det är inte engångsföreteelser det här handlar om. Att sen Abd al Hagg Kielan tycker att det är fel, det är bara för att han har tolkat samma text på ett annat sätt, och i religionsfrihetens namn – vem kan säga vilken som är den rätta tolkningen?

Kristian Grönqvist sa...

Nu skall jag vara extra tydlig:

Om vi har ett medicinföretag som heter Islam och de påstår sig ha en drog som kan vara lyckobringande. Den drogen heter Koranen.

Den passar för de flesta kanske, men inte för alla eftersom drogen har kända biverkningar.

Om en person under inflytande av den drogen(koranen) begår brott, så är det ställt utom allt tvivel att jag är helt oskyldig till den mannens brott. Hur man än som PK svensk vill vrida till debatten.

Däremot kan man undra över om mannen till en del är skyldig, som har ägnat sig åt drogen(Koranen) och om medicinföretaget(Islam), som gjort den oanständiga reklamen om drogens goda egenskaper är mest skyldig.

I Mina ögon är det i första hand medicinföretaget (Islam) , som inte har borttagit drogens negativa effekter på ett rakryggat sätt.

Detsamma gäller naturligtvis för medicinen Kristendom eller vilket annat företag som helst, som framställer psykos- och hallucinationsframkallande droger.

Kristian Grönqvist sa...

Skall stå medicinföretaget kristendom.

Benzocaine sa...

Klart Kielan har ett större ansvar än Kristian. Kiealan sprider ju den religion som självmordsbombaren tillhörde. Utan rot, ingen stjälk. Den liberala religionen är roten till fundamentalismen.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se