10 dec. 2010

Human Rights Day

I dag är det 62 år sedan den universella deklarationen om mänskliga rättigheter skrevs under.
Human Rights Day, FN
I dag delas Nobels fredspris ut till Liu Xiaobo. På pristagarens plats står en tom stol.
Amnesty, Nobels fredspris

5 kommentarer:

Lennart W sa...

Kina är i en helt egen suverän klass när det gäller t.ex. avrättningar. Samtidigt domineras media av "de nyttiga idioterna" i Wikileaks. Fredsrörelsen da capo.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

Jag tror få som aktivt stödjer WikiLeaks ser på det som en klassisk fredsrörelse.

WikiLeaks publicerar inte bara läckor om USA, se här. (Om du vill läcka om din arbetsplats, så kan nog de publicera detta också.) Vilken publicitet en läcka får bestäms huvudsakligen av övrig media.

Kina skall kritiseras, så det är tur att du kan vända dig till vårt mediaflöde, där är det mer nyheter om Kina än WikiLeaks.

Lennart W sa...

OK Ulf. Du har nog en del poänger. Jag tog i lite för mycket där.

BladeRunner sa...

Jag tror att OpenLeaks har en bättre plan än Wikileaks. Dom tänker inte publicera några läckor själva utan sprider den istället vidare till traditionell media, som får stå för publikationen och har därmed bättre skydd i och med pressfriheten. Då kanske det blir mer fokus på vad som egentligen har gjorts för fel, istället för att försöka hitta en utomstående syndabock som man kan skylla på. Hillary Clinton och andra har inte kritiserat NY Times eller liknande nyhetsjättar som har publicerat samma sak som Wikileaks. Dom är ju politiker så dom förstår väl bättre än att börja anklaga de traditionella medierna för landsförräderi.

Själv tycker jag att Wikileaks har gjort ett bra jobb och fyller en viktig funktion i världen. Det är en ny spännande tid vi rör oss mot där makthavare inte längre lika lätt kan gömma sina snedsteg eller brottsliga handlingar. Den nya frågan blir ju dock – "Who watches the watchmen?"

Förövrigt: Grattis på födelsedagen MR! Ja visst ska du leva, ja visst ska du leva, ja visst ska du leva uti hundratals år!

Kristian Grönqvist sa...

Lennart

Jag kan bara meddela Dig att jag klippt sönder alla de kontokort som har med Master Card eller Visa
att göra, skickat smulorna till till resp företag tillsammans med ett uppkastningsframkallande brev, i vilket jag lovar att aldrig använda företagen igen...
Bättre att göra lite än att kräkas offentligt...

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se