7 dec. 2010

Nissen är Satans ängel

– Det är kyrkans uppgift att berätta att tomtenissen är en avgud. Den danska trosbekännelsen börjar med att vi ska försaka djävulen, men nissen förtränger julens kristna budskap, säger Jon Knudsen, pastor i Lökkens frikyrka till Kvällsposten.

Detta hat mot ett oskyldigt övernaturligt väsen kan inte accepteras. För att stödja tomtenissarna skall jag ställa ut ett extra grötfat i år.

OBS! Detta inlägg handlar om en kristen människas tolkning av den kristna tron och skall inte generaliseras

5 kommentarer:

Realisten sa...

http://www.apg29.se/index.php?artid=4454

Kim sa...

Det är sån't här som gör att man måste fortsätta bekämpa avarterna, extremisterna bland kyrkofolket. Detta är alltså en vuxen man som beter sig så här!

Betänkt reaktionerna om vi hade hängt ut en jesusfigur (eller gudsbild eller ande eller vad fan det nu är man dyrkar) med en galge om halsen utanför dörren till Folket Hus. Då hade vi ansetts bryta mot lagen och blivit åtalade antagligen.

Uttrycket "tomtar på loftet" ligger nära till hands men jag unnar inte denne uppenbart psykotiske man några tomtar alls.

Precis som Ulf tänker jag också sätta ut extra gröt i år!

HasseEllemar sa...

Pastorn kan inte kristenhetens historia. Tomten är en mix av dyrkan av St Nikolaus som vi kan kalla 1:e "påven" just vid kristendomens acceptande i Romarriket pga en kristen kejsare OCH den gla tron på en gårdstomte som skyddar gården .. ungefär altså.

Anders Gunnarsson sa...

HasseEllemar

Din kristendomshistoria kanske inte är så djup! St Nikolaus = 1:e påven!?!

HasseEllemar sa...

Nej min kristendomshistoria är inte djup. Vi kan väl säga att Nikolaus var en om inte högste kyrkoledare vid den tiden och blev helgonförklarad för sina insatser för att skydda andra kristna vilket sedemera ledde till en kult som ..etc..etc..tomten. Så varför hänga upp helgonet som en avgudabild?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se