10 jan. 2011

Kopplingen mellan mässlingsvaccin och autism var en medveten bluff

Hur många människoliv (barn!) har den här bluffen kostat?


________________________________________
Edit:
Läs också Karin Bojs artikel i DN i frågan.
Lyssna på en makalös intervju på Australiensisk radio (6 minuter långt). Så ska dessa förvillare tas! Den här typen av falsk information kostar ju barnliv.

11 kommentarer:

Per Ewert sa...

Obehagligt, vi vägde själv fram och tillbaka med våra barn pga studien, men valde till slut att vaccinera ändå.

En tanke i sammanhanget: Bluffen verkar ha skett av ekonomiska skäl. Vi förväntar oss nu att Humanisterna tar sitt samhälleliga ansvar och verkar för att ekonomi avskaffas från det offentliga rummet. På grund av ekonomi har så många bluffar och övergrepp skett i vår värld. Ekonomi kan nog vara bra i vissa fall, men låt den förbli en privatsak så att inte oskyldiga drabbas av dess skadeverkningar.

BladeRunner sa...

Per Ewert,

Vilken halmgubbe du drar där. Humanisterna vill avskaffa religion lika lite som Amnesty vill avskaffa politik.

HenrikE sa...

Ekonomi betyder, om jag inte missminner mig, hushållning. Jag tror att alla, av rent rationella skäl, kan enas om att vi har svårt att klara oss utan att utöva det (förutom deltagare i "Lyxfällan", kanske). Vad gäller nyttan med religion är det otvetydigt lite mer omdebatterat, också av rent rationella skäl. En tämligen tramsig tanke, Per Ewert.

Kim sa...

Härligt att höra journalisten Tracey Spice!

BladeRunner sa...

Helt rätt av Tracy Spice, ge henne en Pulitzer!

JemyM sa...

Per Ewert
En tanke i sammanhanget: Bluffen verkar ha skett av ekonomiska skäl. Vi förväntar oss nu att Humanisterna tar sitt samhälleliga ansvar och verkar för att ekonomi avskaffas från det offentliga rummet. På grund av ekonomi har så många bluffar och övergrepp skett i vår värld. Ekonomi kan nog vara bra i vissa fall, men låt den förbli en privatsak så att inte oskyldiga drabbas av dess skadeverkningar.

Det logiska felslutet som respons på "religion är bra" är "religion är dåligt". Det är vansinne att bedöma all ekonomi, politik eller sport som "bra" eller "dåligt", men det finns många som propagerar för att religion är gott.

Det jag vill framhävda, om något, är att det är värderingen "religion är bra" som är dålig/farlig, religion i sig är något både svåruppskattat och svårdefinierat. Det är just däri problemet ligger. Bedömningen religion är bra skapar nämnligen en positiv och legitimerande inställning till något odefinierat och då och då släpper förbi företeelser som är uppenbart dåliga. Man försvarar beteendet med att säga "det är inte religion" eller "det är inte representativt för religion" lite som att säga att religion per definition är det som människor för stunden kan hålla med om som något gott.

När man pågrund av folkligt stöd inkluderar begreppet religion i bredare rättsverk så som lag eller etiska riktlinjer inleds ett maktkrig om vem som får definiera begreppet. Det finns mycket makt att tjäna för den som kan bli erkänd som legitim religionsutövare. Samtidigt märker vi hur riktigt dåliga beteenden gång på gång på gång går under radarn helt enkelt för att de blivit erkända som religiösa.

Utan att erkänna ordet "religion" som ett i sig neutralt, och envisas med att utgå från att "religion" kan bedömas som "gott" (eller "ont") skapas dessa problem.

Man bör istället titta på vad det är som man kallar "positiv religion" och börjar kalla det för sina rätta namn. Ser man t.ex. den mänskliga gemenskapen som något positivt som för en själv representerar "religion" bör man alltså hylla den mänskliga gemenskapen istället för att försöka inkludera den i ordet "religion". Ordet "religion" är helt enkelt värdelöst för vår tid.

Dave sa...

In light of new evidence that has emerged clearing Dr Wakefield of the allegations that he fabricated study data involving MMR vaccines and symptoms of autism, Dr Wakefield is now publicly demanding a retraction from the British Medical Journal and author Brian Deer. Documents just made public reveal that another medical research team which included a senior pathologist independently documented evidence of a possible MMR vaccine - autism link 14 months before Dr Wakefield's paper first appears in The Lancet -- based on several of the same children appearing in Dr Wakefield's study.

Learn more:
http://www.naturalnews.com/031117_BMJ_Dr_Andrew_Wakefield.html

Kristian Grönqvist sa...

Per Ewert

Du skulle nog må bättre av att veta mer och tro mindre. Ekonomi påverkar medicinföretag att tillverka vaccin mot vadsomhelst, naturligtvis på gott och ont,ekonomi påverkar stater att inte köpa alltmöjligt på gott och ont.
Balansen är inte alltid enkel.
Det är lite Expressen/Aftonbladet, kristendom/islam, buss/tåg över det hela.

Unknown sa...


2004-2015

Döda av mässlingen: 0
Döda av mässlingsvaccin: 108

Källa: CDC/VAERS

om mässlingsvaccin...

Kazakhstan Suspends Measles Vaccination Campaign After Many Students Fall Ill
http://www.rferl.org/content/measles-vaccination-kazakhstan-campaign-problems/26870954.html

Dozens of children feared dead after being injected with 'tainted’ measles vaccine in Syria
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11100478/Dozens-of-children-feared-dead-after-being-injected-with-tainted-measles-vaccine-in-Syria.html

Measles Outbreak among Vaccinated High School Students
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/00000359.htm

An explosive point-source measles outbreak in a highly vaccinated population
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2910058

Measles outbreak in a vaccinated school population: epidemiology, chains of transmission and the role of vaccine failures.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1646939/

The 2013 Measles Outbreak: A Failing Vaccine, Not A Failure To Vaccinate
http://www.greenmedinfo.com/blog/2013-measles-outbreak-failing-vaccine-not-failure-vaccinate1

Measles Outbreak in a Highly Vaccinated Population, San Diego, 2008
http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2010/03/22/peds.2009-1653.abstract

You Are Safer Getting Measles Than You Are Getting A Measles Vaccine.
http://edgytruth.com/2015/02/24/measles-vaccine-death/

Measles Vaccines Part I; Ineffectiveness of Vaccination and Unintended Consequences. ~ by Dr Viera Scheibner (PhD)
http://www.vaccinationcouncil.org/2013/01/18/the-ineffectiveness-of-measles-vaccines-and-other-unintended-consequences-by-dr-viera-scheibner-phd/

Officials Covered Up “Massive” UK Measles Outbreak in Highly MMR Vaccinated Children & Adults
http://www.ageofautism.com/2015/02/officials-covered-up-massive-uk-measles-outbreak-in-highly-mmr-vaccinated-children-adults-officials-withheld-the.html

Our beautiful, healthy little girl had an MMR injection. Within hours, she was dying
http://www.whale.to/vaccines/mmrdeath.html

CDC Whistleblower Reveals Widespread Manipulation of Scientific Data and Top-Down Pressure on CDC Scientists to Support the Fraudulent Application of Government Policies on Vaccine Safety
http://www.marketwired.com/press-release/study-focus-autism-foundation-finds-cdc-whistleblower-reveals-widespread-manipulation-1939179.htm


Det stora missförståndet kring mässling och vaccination
http://vaccin.me/2012/10/28/det-stora-missforstandet-kring-massling/

Mässlingsvaccinet kom efter att mässlingsdödsfallen minskat med 97% – De vaccinerade drabbas av mässling
http://vaccin.me/2012/01/18/masslingsvaccinets-ineffektivitet-det-ar-framst-de-vaccinerade-som-drabbas-av-sjukdomen/

Ulf Gustafsson sa...

Det finns betrodda källor som skriver vetenskapligt om mässlingsvaccin:
http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/vaccinationer/vacciner-a-o/massling/

Men om man tror att svenska staten ingår i en konspiration, så finns det gott om ovetenskapliga hemsidor som bekräftar ens tro.

John P sa...

Light On Conspiracies Crew : "
2004-2015:
Döda av mässlingen: 0
Döda av mässlingsvaccin: 108
Källa: CDC/VAERS"

För vilket land skulle det gälla? Globalt?

Att källan skulle vara CDC betvivlar jag starkt, så här skriver CDC om just mässlingen:

Measles & Rubella
"Measles is one of the most contagious diseases in the world and is a leading cause of vaccine-preventable death among children.../... 400 day every day (dvs., ca 146000 per år)"

Så här skriver WHO om mässling:

Measles - Fact sheet N°286
"-Measles is one of the leading causes of death among young children even though a safe and cost-effective vaccine is available.
-In 2013, there were 145 700 measles deaths globally – about 400 deaths every day or 16 deaths every hour.
-Measles vaccination resulted in a 75% drop in measles deaths between 2000 and 2013 worldwide.
-In 2013, about 84% of the world's children received one dose of measles vaccine by their first birthday through routine health services – up from 73% in 2000."


Och visst är det möjligt att 108 dog pga av biverkningar av vaccination, men som WHO skriver:

"During 2000-2013, measles vaccination prevented an estimated 15.6 million deaths making measles vaccine one of the best buys in public health."

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se