30 jan. 2011

Skicka Peter Weiderud till Iran

Nu verkar det ha slagit slint alldeles för den socialdemokratiska Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud. På Newsmill utropar han att "Ett islamistiskt styrt Egypten kommer att bidra till fred och demokrati i Mellanöstern".

Saknar karln fullständigt verklighetsanknytning? Kan inte socialdemokraterna skicka honom på utbildningsresa till Iran, Afghanistan eller Sudan? Där är de jättesnälla, så en enkel resa räcker.

11 kommentarer:

Lennart W sa...

Bara ytterligare en sosse som stödjer USA-hatare.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik L,

Förstår mig inte alls på din starka reaktion. Förutom beskrivningen av Hamas, så ser jag inget kontroversiellt i det han skriver. Politisk islam finns uppenbarligen i både Broderskaparnas och Irans tappning. Vad i Weideruds test är det som är helt upp åt väggarna?

Unknown sa...

Jag är verkligen ingen anhängare av religiöst anstrukna partier men tror nog att du överreagerar lite. Det är trots allt inte acceptabelt att stötta diktatorer bara för att hålla mer religiöst influerade styren borta. Det blir förmodligen också i längden helt kontraproduktivt. Det är samma sak som USA gjorde när man var rädd för kommunister. Någon gång måste man lära sig att demokrati inte kan försvaras med odemokratiska medel. Viktigast nu är att få till en någorlunda hygglig demokrati, då kommer också risken för bred och stark radikalisering i Egypten vara ganska liten. Det är ingen bra analys som Peter W gör i artikeln och rubriken är riktigt dålig. Det är dock inte heller helt korrekt att göra paralleller till Iran, Afghanistan och Sudan som du gör. Det är lite som att varna för de svenska kristdemokraterna genom a göra paralleller till Uganda och Vatikanstaten.

Anders Bergdahl sa...

"Islamismen har i grunden mycket gemensamt med den europeiska kristdemokratiska traditionen" säger Weiderud, något jag håller med om. Se världen idag och Claphamisntitutet så ser man KD's inre stuktur, den som inte visas utåt.

Hampus Eckerman sa...

Varför attackera Weiderud för vad en rubriksättare med sinne för att skapa skandaler skriver? I själva verket skriver ju Weiderud:

"Begår USA och Europa samma misstag som mot Hamas, finns däremot stora risker för att de destruktiva islamistiska krafterna tränger undan de pragmatiska och demokratiska. De senare får inte möjlighet att visa på framsteg. Deras legitimitet undermineras om demokratierna i Europa godtyckligt underkänner deras val."

Maken till fånig attack alltså och ett tämligen korkat blogginlägg.

Benzocaine sa...

Vi såg ju hur det gick i Gaza när islamisterna fick makten.

Självklart ska vi ta avstånd från sekularistisk diktatur, i t.ex Turkiet, Pakistan, Egypten, Tunisien och Algeriet, men kampen för demokrati måste vara för en sekulär, demokratisk stat, inte en teokrati!

Hampus Eckerman sa...

Visst såg vi hur det gick i Gaza när islamisterna tog makten. Det ledde till ett upphörande av självmordsbomber i Israel och till att Hamas förklarade sig stödja en fredslösning enligt 1967-års gränser.

Då införde Israel sanktioner mot Gaza i strid mot internationell lag, bröt vapenvilorna och bombade över 1000 människor till döds.

Benzocaine sa...

Hampus: Du menar de demokratiska Hamas som i demokratisk anda mördar oppositionella? Bara de sluter fred med Israel ser vi mellan fingrarna på övergreppen mot det palestinska folket. Är det så jag ska tolka ditt inlägg?

Ulf Gustafsson sa...

Eller det Hamas som i förrgår lät sin polismakt misshandla unga kvinnor för att de vid en demonstration i Gaza uttryckte sitt stöd till Egyptens folk?

Polisen motiverade ingripandet med att Hamas inte tagit ställning till konflikten i Egypten.

Nils sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nils sa...

Weiderud lanserar sig hårt som islamvänlig, satsar antagligen på partiledarposten.

För övrigt lär han vara på god väg till Iran. Om man ska tro en av kommentatorerna till hans senaste artikel på Newsmill är han skriven på Cypern.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se