20 jan. 2011

Snö? Det är bögarnas fel

Ifall ni missat det så har den amerikanske TV-evangelisten Pat Robertson förklaringen för den snöstorm som lamslog delar av USA över nyårshelgen: "Snö är Guds sätt att straffa amerikaner som ska köra någonstans för att göra någonting bögigt." Och ja, det är ett riktigt citat.

Det är bögarnas fel.

Robertson har tidigare förklarat att invånarna i Haiti hade sig själva att skylla för jordbävningen eftersom deras förfäder slutit en pakt med djävulen.

Nu när snöstormen är över, försvunnen och bortglömd är tolkningen av Guds avsikter solklar. Kör och gör någonting bögigt - det är ok!

(De är inte utan att man undrar hur Robertson tolkar det faktum att 2010 globalt sett är det varmaste året sedan man började mäta globala medeltemperaturer...?)

5 kommentarer:

Stig sa...

Det var ju ett bra inlägg det här med den här tomtenissen, men sen visar du återigen att du själv ingår i tomtenissarnas gäng, och därifrån tar du dig aldrig. Varmaste året sedan man började mäta! Bah! Återgå till hönsforskningen Patrik, din medverkan i klimatdebatten är ju bara pinsam. Passa på och titta på artiklarna i Newsmill vart sympatierna ligger. Det är inte som intäkt för något sanningsanspråk, men är väsentligt hur Era villfarelser kommer att kommer att slängas i papperskorgen. Det tar lite tid eftersom MSM har, liksom du Patrik, målat in sig i ett hörn. Men ut skall Ni och till skampålen skall Ni.

Patrik N sa...

Stig,

Jag är helt novis på det här "med klimatet" men är ändå nyfiken. Vilket år var varmare och hur varmt var det året? Jag tänkte försöka avgöra vem av er, du eller Patrik, som ska till skampålen.

Patrik Lindenfors sa...

Du fick en referens i blogginlägget, Stig. Kolla upp den.

Vad gäller Newsmill så är jag ledsen att göra dig besviken, men det är inte där den vetenskapliga debatten förs. Det är inte ens där den vanliga politiska debatten förs.

Unknown sa...

Det där är ingen riktig artikel, utan satir. "Tedious observations about the severe winter weather are expected to dominate the conversations of uninteresting people for the next 24 to 48 hours, boredom experts warned today."

Patrik Lindenfors sa...

Citatet du gav är en citerad headline från en annan nyhetsrapportering. Robertsons kommentar är på riktigt. http://www.borowitzreport.com/2010/12/28/pat-robertson-snow-is-gods-way-of-punishing-americans-who-were-planning-to-drive-to-do-something-gay-2/

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se