7 jan. 2011

You KNOW they're all SCAMS

När Bill O'Reilly använder tidvattnet som bevis på Gud är han seriös eller svindlar han oss eller är det en förolämpning? En oerhört underhållande diskussion på the O'Reilly Factor.

54 kommentarer:

Realisten sa...

Den amerikanska ateist orginisationen har inte hitta den bästa repestanten

Bättre att titta på videos med Dawkins, Hitchens, Thunderf00t, Sturmark...

Kristian Grönqvist sa...

Naturligtvis är inte Reilly så korkad. News vill ha en agiterad diskussion...
Tidvattengrejen är ju pricken på i:t

Anonym sa...

Detta med tidvattnet hade kunnat vara ytterst briljant. Dessvärre är det svårt att ge O´Reilly cred för den briljansen, hade han haft koll hade han låtit Silverman fått berätta vad "svaret" är.

Men det finns säkert någon på denna blog som kan förklara tidvattnet.. Gör gärna det.

BlackLabel sa...

Så för att skapa denna "agiterade diskussion" tyckte Bill det var okej att framstå som en idiot?
låter inte riktigt troligt.
Han har ju ändå gått på Harvard, så utbildning har han ju.

BlackLabel sa...

Gubben i månen kankse?
varmt? kallt?

BlackLabel sa...

http://www.youtube.com/watch?v=JTmQr5aWdU4&feature=sub

Anonym sa...

På den där youtubelänken står det att O'Reilly använde samma argument mot Dawkins.

Mkt intressant. Och nu har vi alltså ett gäng som säger att månen är svaret! Lol.

Ulf Gustafsson sa...

Jag tycker Dave Silverman gör sig ganska bra. Han är tydlig med sina åsikter, samtidigt som han är "vanlig" i sin framtoning. Att angripa religion för att det är en myth, utan att säga att den är ond, har också sin nisch.

Men O'Reilly han är inte korkad och inte obildad, så vad är han?

Senitio,

Du som skrattar högt åt oss som tror att månen påverkar tidvattnet. Berätta för oss hur det ligger till, egentligen.

Anders Bergdahl sa...

Varför förklara tidvattnet???!! Månen har sin inverkan, solen sin och jorden sin alledes egen... den fullständiga vetenskpliga föklaringen är skpaligt komplex men kroppars ömsesidiga inverkan på varandra i kombination med rotation, centrifugalkraft ger en tillräckligt bra bild för mig.
Otrevlig jäkel den där O'Reilly.. han verkar dessutom tro att tidvattnet är ett mysterium... inte vassaste kniven i lädan.. tyvärr lyssnar folk på honom..

Pinjata sa...

Mycket underhållande, O'Reilly vet verkligen hur man underhåller.

Sedan får jag säga att Dave Silverman gjorde sig himla bra. Imponerande.

Hur lyder den kristna "teorin" om tidvattnets uppkomst?

BladeRunner sa...

Jag tycker att Dave gjorde det bra, det är inte det lättaste att "debattera" med O'Reilly. O'Reilly är inte dum, men han är ett opportunistiskt svin som har gjort karriär på att vilseleda folk.

Anonym sa...

Ulf,
Skrattet är kroppens försvar för att försöka vända det idiotiska och bisarra till något positivt. Men när idiotin svämmar över så släcks den lilla glädjen. Nu är jag plågad, som vanligt.

Jag tycker ytliga världsbilder är ok. Jag kan respektera om en vuxen man _väljer_ en ytlig världsbild.

Men jag blir enormt plågad av den hord av vuxna män som aldrig gör ett val, för de ser inte ens några alternativ till sin ytliga världsbild.

I ljuset av O'Reillys briljanta provokation så skulle ju i teorin någon kunna få sig en tankeställare och insikt om ett annat perspektiv. Men nej, det enda som går in i folks huvuden är att O'Reilly inte känner till elementär vetenskap..

(jag tror inte att han är så dum)

Så jag blir plågad av detta. Varför kan man inte försöka förstå varandra istället?

Anonym sa...

Pinjata,
Enligt den kristna teorin och vissa kreationistforskare i framkant så är tydligen andra planeter inblandade. När man räknar på detta så blir det så sjukt komplext så det enda som funkar för att lösa ekvationen är att stoppa in Gud.

Bo sa...

sentiergosum

Enligt den kristna teorin och vissa kreationistforskare i framkant så är tydligen andra planeter inblandade. När man räknar på detta så blir det så sjukt komplext så det enda som funkar för att lösa ekvationen är att stoppa in Gud.

Du skäms då inte för att visa dina villfarelser.
Skrattet är på bekostnad av dig och O'Reilly, men det förstår du överhuvudtaget inte.

Anonym sa...

Bo,
Det är ok att du inte har koll på den senaste vetenskapen men de nya upptäckterna är egentligen inte så överraskande. Har man koll på Kolmogorov-komplexitet så inser man resten automatiskt.

Realisten sa...

Men ärligt talat, denna video är ju inte mer pinsam än alla andra kreationister när dom ska försöka motbevisa evolutionen.
Det spelar ingen roll om det är Reilly, Ray Comfort,Wendy Wright, William Dembski mfl.

Att ta med kreationister i seriösa debatter är bara pinsamt, eftersom dom har inget att komma med inom vetenskapen.


Det finns INGET som motbevisar evolutionen och alla "bevis" mot evolutionen som kreationister försöker lägga fram motbevisas med bevis av vetenskapsmän.
Besök gärna:
http://www.talkorigins.org/

Bo sa...

sentioergosum

Du är ett troll va?
Du slänger dig med termer som du uppenbarligen inte har koll på för att försöka få kristna och filosofer att framstå i dålig dager och i hopp om att någon nappar.

Pinjata sa...

sentioergosum, det luktar lite troll om dig, kanske har fel.

Enligt ditt svar är gravitationen från andra himlakroppar orsaken till tidvatten. Min fråga var hur den "kristna" teorin skiljer sig från den vetenskapliga som faktiskt bygger på gravitation och himlakroppars rörelse.

Kristian Grönqvist sa...

Sentio

Du kan inte mena, att Du är så komplicerad, att Du inte ens förstår en enkel mekanisk process som tidvatten och springflod. De andra planeternas massa i förhållande till avståndet är helt försumbar i den mekaniska processen. Tillfällen då flera planeter skulle vara på rät linje, är så sällsynta att de påverkar processen minuskult, men självfallet mätbart, speciellt om de som är närmare solen råkar vara på vår sida av solen allihop och de som är längre från solen råkar vara i linje samtidigt på andra sidan.
Månen för att den är nära och solen för att den är så stor, räcker gott till för att förklara processen med tidvattnet och springfloden. Vill Du blanda in andra storheter, a la bonheur, din fria åsikt.

Anders Bergdahl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Bergdahl sa...

Sorry tryckte på publicera innnan jag hunnit stava.. här är stavad version..
Den kristna teorin nöjer sig inte med faktat att ekvationen är för komplex att lösa och ersätter försök till lösning med gud... gamla god of the gaps helt enkelt.
Vi kan faktiskt inte ens räkna ut hur biljardbollar studsar på ett biljardbord speciellt exakt, även där inverkar månen, solen jupiter, jupiters månar, kometer, mörkmateria, kvant fluktuationer.... vi kan räkna TILLRÄKLIGT exakt för normala syften dock.
Kreationisters (ID inräknat) största misstag är att vara fullständigt obekanta med den grundläggande vetenskapliga "sanningen" att det inte finns NÅGRA absolute, slutgiltiga och oförändliga resultat i vetenskapen. DEt allvarliga är att vissa av dessa ondsinta dogmatiker VET detta men utnyttjar att de flesta inte har denna kunskap för att vilseleda andra personer. DEt som stör mig är att detta accepteras bland kristna. Lögner görs till sanningar i guds namn.. vidrigt..

Kristian Grönqvist sa...

Black Label

Menar Du att en kille som gått på ett etablerat universitet i USA skulle vara så korkad...?

Det verkar nog ytterst orealistiskt.

Kristian Grönqvist sa...

Anders E Bergdahl

Håller helt med dig om det medvetna
"bakomljusetförandet". Sällsynt oärligt, men typisk oärlighet, speciell hos religiösa. Vidrigt.

Anonym sa...

Kristian är inne på rätt spår. När flera planeter skapar gravitationsharmoni så höjer sig gravitationsvågorna över ett tröskelvärde där det i teorin borde vara så att systemet kollapsar. Men det gör det inte av någon anledning och det är därför man måste räkna in en andlig dimension (utöver de 11 fysiska dimensionerna).

Jag är naturligtvis medveten om att denna teori är mkt spekulativ, det finns andra teorier, jag bara rapporterar om vad som ligger till grund för O'Reillys funderingar.

Ulf Gustafsson sa...

The Corbert Report hjälper oss förstår tidvattnet.

Bo sa...

sentioergosum

När flera planeter skapar gravitationsharmoni så höjer sig gravitationsvågorna över ett tröskelvärde där det i teorin borde vara så att systemet kollapsar. Men det gör det inte av någon anledning och det är därför man måste räkna in en andlig dimension (utöver de 11 fysiska dimensionerna)

Man måste inte alls räkna in någon andlig dimension. Om modellen inte stämmer med verkligheten så betyder det inte något annat än att modellen inte stämmer.

Kristian Grönqvist sa...

Sentio

Jag har förklarat detta för Dig tidigare.

Om matematiken och universum inte kommer överens är det troligen inte universum det är fel på?

Anonym sa...

Bo, Kristian,
Jag tror vi är rätt så överens då. Det är nåt fel på modellerna.

Bo sa...

Vi är inte alls överens.
Du påstår att vi inte kan förklara tidvattnet utan att blanda in gud. Tvärt om kan vi det.

Anonym sa...

Bo,
Du tror som du vill. Nu förstår du kanske O'Reillys position iaf. Det är ju bra.

Bo sa...

Nej jag förstår inte O'Reillys position, annat än att han framstår som outbildad, möjligtvis oärlig.

Han gör sig till åtlöje.

Anonym sa...

Jag måste be potentiella läsare om ursäkt för min bisarra humor.. Jag får ursäkta mig med att helt oavsett vad jag skriver så är det ingen som fattar.

Patrik N sa...

Humor..? Hur tänkte du nu?

Anonym sa...

Jag började resonera på den "nivå" som ni OCH kreationisterna tänker. Ett halvt dussin personer svarade. Det är ren lyteskomik. Svårt att glädjas åt det i längden dock.

Bo sa...

sentioergosum,

Du är ett skämt på samma nivå som O'Reilly. Lite av en skymf mot mänskligheten.

Anonym sa...

Bo,
Du har ju inte förstått O'Reilly säger du, och du bryr dig inte förutom att du vill tro att han ljuger eller är obildad. Du vill diskutera så länge dina nidbilder upprätthålls. Varför!?

Vore det inte intressant att faktiskt försöka bry sig lite om verkligheten också?

Bo sa...

sentioergosum

Den verkligheten som innebär att man hittar på en gud för att man inte har en fullständig bild?
En verklighet baserad på sagor?

Du är förvirrad sentio.

Anonym sa...

Bo,
Jag menar att du bör bry dig om något som är verkligt.

Lennart W sa...

FOX "News" är det värsta idioti som jag har sett på TV någonsin, och det vill inte säga lite. Och Bill O'Reilly är den värsta idioten av allihop.

Men här har han ju rätt.

Tyngdkraften är ju Gud. Enl. Hawking..

Lennart W sa...

"You KNOW they're all SCAMS" är förstås baserat på någon sorts vetenskapliga undersökningar av kyrkobesökare, typ djupintervjuer med tusen personer från vardera av de största rörelserna i resp. religion. För inte skulle väl rationalitetens och vetensakens försvarare bara chansa på en sån sak? Inte kan det väl bara vara en så knasig brandfackla som det ju faktiskt ser ut som?

Nä. Omöjligt. Det är klart det här är solitt som berget.

Idioter.. :-(

Anders Bergdahl sa...

Sentio :-)

O'Reilly är entingen en riktig idiot eller också är han faktiskt ateist.. kolla på alla clip där han upprepar..
"the tide goes in and out, the sun goes up.." och hänvisar till gud.. man kan inte göra en parodi bättre...

Bo sa...

sentioergosum

Jag menar att du bör bry dig om något som är verkligt.

Vad innebär då det enligt dig?
Är inte inslaget från O'Reilly verkligt?

Bo sa...

Lennart W,

Vet inte om "You KNOW they're all SCAMS" är baserat på något vetenskapligt underlag.
Kanske detta?

Anonym sa...

Bo,
Inslaget är verkligt. Det kan du bry dig om. Men dina tolkningar av inslaget har tyvärr inte med verkligheten att göra.

Min tolkning av O'Reilly är enkel. Den Aristoteliska förklaringen på tidvattnet är denna:

1. Det finns materia
2. I formen av måne, jord, vatten
3. Tyngdkraft
4. Anledning

Nu är det ju så att många menar att man bör ta bort anledningen. Andra tror inte på det. Så ser verkligheten ut rent sociologiskt.

Nu har jag varit seriös i 5 minuter och finner det ytterst osmakligt. Räkna inte med det igen.

Bo sa...

sentioergosum

Vilken är då anledningen och vad är verkligheten bakom den?
Vet du inte så kan du inte bara hitta på något och kalla det verklighet. Speciellt inte när du inte vet om det finns någon anledning.

Du lever i en sagovärld sentio.

Anonym sa...

Bo,
Jag har dessvärre ingen positiv tro på någon anledning.

Bo sa...

sentioergosum

Jag har dessvärre ingen positiv tro på någon anledning.

Inte nog med det. Du har heller inte förmågan att hålla en röd tråd genom dina kommentarer.

Anonym sa...

Bo,
Jag har aldrig nånsin fått ett svar på något seriöst jag skrivit. Så jag skriver något annat och då uppstår genast den här typen av briljanta diskussioner.

Bo sa...

sentioergosum

Jag har aldrig sett något seriöst inlägg av dig. iofs så har jag inte läst alla, men de jag läst har varit från en annan värld, långt från verkligheten.

Första gången jag la märke till dig var när du kallade de som anser att galaxer för verklighet för idioter.

Senare hänvisade du positivt till katolicismens sanningsbegrepp. Det är ju fullständigt skrattretande.

Nu 'lol'ar du åt de som beskriver tidvattnet via gravitationen.

Du slänger dig med begrepp som du inte har kontroll på etc.

Nej, du är bara lite underhållning en grå lördag.

Ulf Gustafsson sa...

Sentio,

Jag lutar också åt att O'Reilly är seriös och din förklaring till hur han resonerar är rimlig. "4. Andledning" är det som skiljer oss åt.

Anonym sa...

Ulf,
Tack för ett seriöst svar.

Kristian Grönqvist sa...

Senio och Ulf

Med risk för att förlänga den här i övrigt ganska ointressanta diskussionen, så skulle jag vilja fingranska sentios lista på fyra punkter och med en gång reducera den till två, eftersom 1. och 2. är samma sak.
1. det finns materia (jord måne och sol samt ev. andra planeter i närheten)
2. Det finns gravitation.

That´s all Folks.


Anledning, vad är det för trams? Det är ungefär som sentio fortfarande försöker smyga in en högre makt som skulle vara anledningen till att det andra fungerar och tro att folk är så dumma att de inte märker det...
Jag och många med mig vet att Du är Dualist sentio och det stör oss inte, men när du försöker driva mission om den synvinkeln, tycker åtminstone jag att Du är avskyvärd.

Anonym sa...

Kristian,
Aristoteles menade att det finns fyra typer av orsaker. Jag finner det intressant och det finner du avskyvärt.

Du vill reducera orsakstyperna till två; materia + gravitation. Men vad menar du med det, skulle gravitationen vara skild från materian och ändå kunna orsaka något, eller vadå?

Du bör finna det enklare om du istället tänker att det enda som finns är materia med en viss struktur i rumtiden.

Personligen tror jag inte att världen är sådan och det missionerar jag gärna om.

Unknown sa...

Jag blir en smula grinig när en kille säger "om det ni inte säger är en förolämpning hur tänker nu då?" och så lägger den andra killen energi på att ge en ordentlig förklaring. Under tiden avbryter han honom och läser in saker som går helt och hålet mot hans förklaring ("du kallar mig idiot" "-nej, det vi syftar på är..." "Du kallar mig idiot!". Det är Fox New och det är O'Reilly men ändå, tråkigt tycker jag.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se