21 mars 2011

En kult med pengar - som vill ha mer

Med "en kult med pengar" syftar jag inte på Katolska kyrkan, utan det handlar om Scientologerna. De har precis släppt en reklamfilm speciellt riktad mot ungdomar. Du kan se den här.


Om du blir frestad att prova scientologin så kom bara ihåg att det är en dyr hobby att ha. Vill du veta slutmålet utan att betala en förmögenhet så kommer en kortversion här, från BBC. Var lite försiktig, dock. Är man inte redo för kunskapen riskerar man att drabbas av lunginflammation.

5 kommentarer:

Realisten sa...

Scientologi är precis lika farlig som kristendomen, islam mfl.

Det kan botas med rationellt tänkande och utbildning.

Lokatt sa...

Ja, utbildning, och sunt förnuft är vad som gäller.

Biggles sa...

Är det bara en slump att t:et i logotypen i slutet får formen av ett kors när ljuset sveper förbi? Antagligen inte. För den som inte vet bättre och söker efter mening känns det här säkert väldigt lockande, och jag kan tänka mig att korset gör det då lite hemtrevligt och ofarligt.

BlackLabel sa...

Biggles.

Såg det jag med, kristendomen gjorde likadant i sin linda för att visa att dom inte var en ny religion

Anonym sa...

Hade scientologin haft någon som helst koppling till kristendomen hade korset kanske varit logiskt, men i själva verket är scientologi och kristendom helt väsensskilda. Min gissning att de började använda vissa kristna symboler och begrepp för att de skulle bli sedda som en religion i USA (och därmed få skattebefrielse menar kritikerna). De talar sålunda om söndagssamlingar, pastorer och kallar ju sig just för scientologiKYRKAN, trots att kyrka betyder "Guds hus" och scientologer inte tror på Gud. Man tror snarare att det är vi, som odödliga andliga varelser som är gudar. Korset har man lagt in en egen betydelse i och har alltså inget med Jesus att göra. Scientologikorset står för "de åtta dynamikerna".

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se