23 mars 2011

Finska kyrkan förlorade en medlem i minuten på grund av homofobisk kampanj

I förrgår kväll förlorade Finska kyrkan en medlem i minuten, rapporterar Hufvudstadsbladet. Varför? På grund av en gravt homofobisk kampanj startad av bland andra Finlands lutherska evangelieförening, Finska Bibelinstitutet och Lutherstiftelsen.
Kampanjen Älä alistu! uppmanar unga att inte böja sig för samhällets påtryckningar då det gället sexualitet och livskontroll. I stället får de unga veta att man kan botas från bland annat homo- och bisexualitet.

På kampanjvideon, som spridits bland annat på Youtube och Facebook, presenteras en ung anonym kvinna som säger sig ha botats från sin bisexualitet tack vare Guds kraft. Kvinnan jämför homosexuella med mördare.

– Om en mördare kan göra bättring kan väl en homosexuell person också, säger kvinnan i videon.

Smakfull jämförelse.

"Kristendomen är homofobisk" säger Bill. "Inte alls", säger Bull. Älska homofoben, hata homofobin, säger Måns.

Tack till Pertti för tips.

16 kommentarer:

JemyM sa...

Kliniskt sett tror jag detta hamnar under benämningen sexuell neuros, i detta fall ett inlärt tillstånd där barnet uppfostras till att känna kraftiga ångeststörningar och obehag i mötet med de (sexuella) uttryck som den typiska människan uppfattar som naturliga, problemlösa och ofarliga.

Då beteendet uppmuntras, anses socialt legitimt och tillochmed respekteras så skadar det samhället i sin helhet, som rost på en bil som äter upp den långsamt utan att bli mätt. De långsiktigt destruktiva effekterna kan vi se i samhällen som amerikanska södern eller mellanöstern. Ett dagsaktuellt exempel är censuren av nakenmålningar på Facebook för att vissa har uppfostrats till att må dåligt av att se sådant.

Jag tycker det är rätt att hänga ut gruppen, men jag tycker också det är viktigt att vi utvecklar ett hjälpsystem som kan ge psykologisk hjälp till individerna bakom så att de kan anpassa sig till samhället och må bra då de lever tillsammans med andra människor.

Till dess behöver den sexuella neurosen hängas ut som den sjukdom det är. Begreppet psykisk sjukdom innefattar tre kriterier; deviance, dysfunction och distress, alltså avvikande beteende (vilket den här kampanjen är), dysfunktion (de bakom kampanjen är uppenbart inte fungerande i det moderna liberala demokratiska samhället eller de mänskliga rättigheterna) och distress (de mår dåligt och känner ångest inför de beteenden övriga samhället finner gott, oskyldigt och naturligt).

Anders Gunnarsson sa...

Innan man ställer diagnos, kan det vara bra att definiera vad som är friskt och sjukt! Den definieringen är inte helt enkel! Är det sjukt med polygami/incest(om barnet vill)/swingers/djursex o s v. Om det inte går att vara liberal i allt, vem bestämmer då vad som är sjukt? Eller är sexulogerna normen? Kan sex skada och hur då?

Allt Gott

Biggles sa...

Annorzzz: Jo, det är faktiskt ganska enkelt i de flesta fall. Så länge det handlar om myndiga medgivande människor som inte skadar någon annan så är det generellt sett inget problem. Det är det enda rimliga ställningstagandet i ett fritt samhälle.

polygami/swingers: vad är problemet?
incest(om barnet vill): barnet är inte myndigt
djursex: så länge det inte handlar om djurmisshandel (vilket faller under lagbrott)

Att vissa personer ser udda sex som något sjukt eller perverst är inte ett argument för förbud.

Lennart W sa...

Men att någon ser religiösa friskolor som perverst är tillräckligt skäl för förbud.

Finns säkert någon sorts logik i den inställningen. Men vad..?

Patrik Lindenfors sa...

Perverst? Nu hittar du på igen.

Lennart W sa...

Patrik L, nu märker du ord igen.

Anders Gunnarsson sa...

Nu var sandlådenivån tillbaks igen...

Patrik Lindenfors sa...

Friskolor är dåliga för att de indoktrinerar barn. Ok?

JemyM sa...

Annorzzz;
Jag gav ju definitionen på sjuk; tillståndet skall demonstreras som avvikande, dysfynktionellt och stressande. Alla tre kriterier kan värderas rationellt.

Avvikande beteende räcker inte. Det måste vara svårintegrerat i ett fungerande samhälle och ångest/stressframkallande också.

Anders Gunnarsson sa...

JeMym

Just vad "den typiska människan uppfattar som naturliga, problemlösa och ofarliga - eller gott, oskyldigt och naturligt - sexuella relationer" varierar stort. Det är grundproblemet!

Jag har uppenbarligen en annan syn en du! Vem har rätt, utom den uppenbarliga slutsatsen att du har rätt, eftersom du är mest upplyst, naturlig och tolerant! :-)

Allt Gott

Nanette sa...

Ja homokampanjen rasar fortfarande o leder till diskussion på många håll. Ska vi tolerera de intoleranta?

http://svangrum.ylebloggen.fi/2011/03/24/det-oundvikliga-inlagget-om-nuotta-och-homofobi/

JemyM sa...

Annorzzz: Inte alls eftersom människor har ett medfött affilitiationsbehov som kräver att man tvingas värdera mellan socialt umgänge och egna önskemål. Det förnuftsorienterade samhället kräver fakta varför en viss hållning är mer eller mindre dysfunktionell där en ogrundad föreställning är sann som en isbit i vattenkokaren och en väl understödd föreställning står upp i motvind. Varesig sexismen eller rasismen överlevde den förnuftsorienterade granskningen och dog i brist på argument.

En åsikt gjord genom insikt har större utsikt att uppnå sin avsikt. Sanning är det som fortsätter att existera oberoende av subjektiva åsikter.

Nu tillhör du en förnuftskritisk ammoralisk rörelse som tappar medlemmar i allt snabbare takt. När tänker du vakna igen?

Anders Gunnarsson sa...

JemyM

J: "Nu tillhör du en förnuftskritisk ammoralisk rörelse som tappar medlemmar i allt snabbare takt."

AG: Endast en gravt okunnig/katolikilliterat människa kan uttrycka sig så. Vi tappar inte, varken i Svedala eller utanför Sundbyberg (3 000 plus i Sve och 10 milj plus internationellt, trots värsta krisen). KK har aldrig varit förnuftskritisk. ALDRIG! Och ammoralisk är bara din subjektiva uppfattning. Sådana uppfattningar kan inte kvarhållas om man umgås och ser vad KK:s lära och liv innebär. Tala om trinitarisk halmgubbeslakt!

Allt Gott

JemyM sa...

Amoral är det korrekta uttrycket för att sakna moral. För att använda sin moral moraliskt eller omoraliskt måste en människa använda sina moraliska egenskap att vägleda henne; en samverkan mellan hennes förnuft och empati i frågan "vad är gott". Den som åtsidosätter detta i förmån för ett regelverk fungerar likt en dator eller en maskin. De är amoraliska.

Sen tappar KK medlemmar raskt just nu, i synnerhet i USA.

Anders Gunnarsson sa...

JemyM

J: "tappar KK medlemmar raskt just nu, i synnerhet i USA."
AG: Det är fullständigt fria fantasier - om saker du har lite eller möjligen ingen kunskap om - som du spekulerar omkring.

KK är något större än USA, som i ofantligt stor omfattning drabbats av liberalism och då också sexliberala pedraster (s.k. engelsk sjuka)! KK växer, i några delar av världen snabbt, i andra står det still och i någon del krymper det lite. Det är inte en rädd och defensiv rörelse som skulle frukta den logiska och sanna nyateismen, som i sin tur skulle befria människan till outsäglig lycka och mening! :-)

Allt Gott & Vincit omnia Veritas!

JemyM sa...

Bespara mig den gamla "det är inte KK's fel utan samhället runt omkring" klyshan. Det är bara katoliker som går på den, resten är inte katoliker.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se