25 mars 2011

Fredagsrysaren: The God Who Wasn't There

Se en lång och delvis blodig film om den Kristendom som så många i Svenska Kyrkan inte tror på. Ni har hört historien förut, men den sista delen är ändå sevärd. Den innehåller en intervju med rektorn i filmmakarens egna kristna skola (börjar efter 40 minuter).
Filmen av Brian Flemming är några år gammal, men finns nu tillgänglig i sin helhet på Youtube.

7 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Det är alltid lika otroligt, sk "normala" människor med en skruvad och sekteristisk tankevärld som innehåller "oss" och alla "er andra".
Hur blir man så bortsorterad i huvudet?

Mattias sa...

Wow, den är stark. Rekommenderas.

Acreator sa...

Aha . NU förstår jag. Om det är denna typ av källor som du använder Kristian - ja då blir ju vad du redovisat i andra inlägg riktigt begripligt.

Tur att det inte görs liknande pamfletter om andra utsatta grupper och deras uppfattningar; judar, muslimer, sexuella minoriteter, "humanister"...Skulle gärna intervjua min högstadierektor i samma stil - men dessvärre skulle han inte förstå vad jag talade om. Rektorer i kommunala skolor har nämligen normalt inte en aning om vad deras lärare undervisar om.

Mattias sa...

Den utsatta gruppen här var skolbarnen.

Acreator sa...

Jag trodde filmen vände sig till vuxna.

Skolbarn är alltid "utsatta". Därför tillförsäkrar Europakonventionen att de har rätt till en undervisning som inte strider mot föräldarnas filosofi och/eller religion.

Att undervisa om himmel och helvete, helige ande etc är inget som strider mot naturvetenskapen. Det kräver - som rektorn helt korrekt påpekar - inga empiriska bevis. Det är detta som filmmakaren dessvärre inte förstått. Och det har förvirrat honom uppenbarligen. Kanske det var en bristfällig undervisning. Men man kan ju uppdatera sig själv i vuxen ålder.

Mattias sa...

"Jag trodde filmen vände sig till vuxna."

Var det något jag skrev som fick dig att tro att jag argumenterade för motsatsen?

Lokatt sa...

Underbart med sådana här filmer. Jag ryser. Hur är det möjligt att miljontals människor kan svälja dessa fantastiska trollerisagor,ofattbart! Synd bara att det nog endast är vi, vi redan frälsta, som tittar.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se