22 mars 2011

Gud är kärlek? Hur skulle det funka menar du?

Lite modern teologi? Pastor Rob Bell intervjuas angående sin bok "Love wins". Gud är kärlek? Funkar det verkligen?Tack till Thomas för tips!

6 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Detta klipp var ett bra exempel på Heberlains tes:
I ivern att göra religion tillgänglig och begriplig för alla har vårt religiösa språk tömts på innehåll, mystiken rationaliserats bort och det intellektuella, prövande samtalet bannlysts.

Om Gud skulle gå att begripa, så skulle det inte finnas någon mystik längre. Försök därför inte.

Björn Bäckström sa...

Heberlein:
"I ivern att göra religionen tillgänglig och begriplig för alla har vårt religiösa språk tömts på innehåll, mystiken rationaliserats bort och det intellektuella prövande samtalet bannlysts".

Gustafsson:
"Om Gud skulle gå att begripa, så skulle det inte finnas någon mystik längre. Försök därför inte".

Instämmer. Rob Bells svar på Martin Bashirs raka frågor i klippet om "Love wins" är typiska och visar att han är oförmögen att ge motsvarande raka svar. I stället inför han MumboJumbo element som ingen kan riktigt penetrera och som konfunderar lyssnaren.
Trollen spricker som bekant i ljuset och det är därför en Rob Bell och en Ann Heberlein sörjer mystikens (MumboJumbo's) avpollettering och sedan vägrar att debattera. Ett "intellektuellt prövande samtal" är naturligtvis inte nödvändigt för att avslöja idiotierna i trossatserna när de är rakt presenterade men sådana samtal kan användas för att blanda bort korten för en sökande när trossaterna är dolda i diverse mystiska språkdräkter. Fyfan vill man utbrista!

Sandra sa...

Åh, tack för en intressant blogg! Här kommer jag ramla in ofta känner jag.

Jacob Hjort sa...

Jättetråkig intervju. Gåpåig intervjuare med tydlig agenda och utan intresse av att hör av Bell har att säga. Falska dikotomier hör väl till retorikens fulspel.

Lennart W sa...

Excelsis: Verkligen sant. Påminner ju om värsta FOX News..

Kristian Grönqvist sa...

Har vi inte alla???

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se