31 mars 2011

Homosexuella forskare har isolerat genen som ger kristendom

Från Kina rapporteras det att forskare lyckats isolera en gen som de kan slå på och av och på så sätt förändra sexuella preferenser hos möss från heterosexualitet till homosexualitet och vice versa. Så med lite tur är ett botmedel för heterosexualitet kanske inte långt borta.

En relaterad nyhet är att homosexuella forskare lyckats isolera en gen som ligger bakom kristendom.Tack till Hans Arvidsson och Cristopher Arquette för tips!

12 kommentarer:

Kalas sa...

Som jag förstod det blev de bisexuella, inte homosexuella, de föredrog inget kön framför det andra.

Kristian Grönqvist sa...

Som jag förstod ledde inte genen heller till kristendom utan till multireligiositet, så de föredrog ingen religion framom den andra...
Häpp...

Kristian Grönqvist sa...

Det finns en egenskap, känd från tidigare, som leder till ateism och man har bestämt att den skall kallas Hjärna.
Mitt förslag till namn på genen som ger religiositet: H.C.Andersen-genen.

Patrik Lindenfors sa...

Kalas och Kristian,
Det verkar som ni har rätt båda.

Anders Gunnarsson sa...

Patrik L
Alla har rätt utom de som uppenbarligen har fel kunskap/hjärna (alltså den som tror på uppenbarelsekunskap)!

Amen, ja så är det!

Lennart W sa...

Vad är poängen egentligen med "CNNN"s skämt? Att det på något sätt är fel att söka medicinska förklaringar till homosexualitet och kanske även religiositet (eller ateism?), eller vad?

Vill inte hänga någon halmgubbe här. Det är bara en fråga.

Patrik Lindenfors sa...

Det där har jag också funderat på. Förmodligen handlar det om det underliga i att leta genetiska förklaringar på en sorts personlighetsdrag (homosexualitet) men inte på ett annat (religiositet). Det är inte helt klart om det är bra eller dåligt med en genetisk förklaring av sexuell läggning. Jag har stött på båda åsikterna hos homosexuella vänner.

Erik M sa...

Det är inte helt klart om det är bra eller dåligt med en genetisk förklaring av sexuell läggning. Jag har stött på båda åsikterna hos homosexuella vänner.

Själv har jag svårt att se hur det är relevant. Med tanke på att det är uppenbart att varken hetro- eller homosexualitet skadar vare sig individen eller samhället så är det ju helt oviktigt ur en moralisk eller politisk synpunkt vad de beror på. Visst, vetenskapligt sett är det är intressant att veta, men vi baserar ju inte våra åsikter om t.ex. vänsterhänthet eller brunhårighet på om dessa egenskaper är genetiska eller inte. Så varför göra det med sexuell läggning?

Kristian Grönqvist sa...

Erik M

På tal om vänsterhänthet såg jag i hastigheten en utredning på samvariation med homosexualitet och vänsterhänthet. Jag hann inte kolla referenserna och glömde det sen. Hört något sådant eller är det bara trams?

Kristian Grönqvist sa...

Har kollat själv. En utredning av Mario Lalumiere visar att ur en stor kohort homosexuella dök vänsterhänthet upp 39% oftare. Hos lesbiska tydligen ännu oftare.

Man jublar naturligtvis, eftersom det visar att homosexualitet grundläggs i fosterstadiet och är därför inget individen själv kan styra över.

Har dock inte sett oberoende kontoller än...

Lennart W sa...

Erik M: Finns det alltså onödig och farlig kunskap som man inte bör forska på? En inställning man annars förknippar med vissa sorters religiösa.

Erik M sa...

Lennart W,

Erik M: Finns det alltså onödig och farlig kunskap som man inte bör forska på? En inställning man annars förknippar med vissa sorters religiösa.

Jag skrev att det är helt oviktigt ur en moralisk eller politisk synpunkt vad sexuell läggning beror på, men att det är intressant att veta ur vetenskapligt perspektiv.

Hur i allsin dar fick du det till att jag anser att man inte bör forska på bakgrunden till sexuella läggningar? Det är ju bokstavligen den exakta motsatsen till det jag skrev.

För att fortsätta min liknelse, det saknar moralisk betydelse om brunt hår är en medfödd eller en förvärvad egenskap, eftersom hårfärg inte skadar individerna själva eller någon annan. Det kan dock fortfarande vara intressant att veta vad det är för fenomen som orsakar brunhårighet hos vissa personer.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se