15 mars 2011

Konkreta förslag till hjälp

Bed för alla som mist anhöriga i jordbävningen och i Tsunamin.
Bed för alla chockade människor, inte minst barnen.
Bed för alla från andra länder som bor och arbetar i Japan, de har särskilt svårt att förstå nyheter.
Bed för återuppbyggnaden och sophanteringen.
Bed att de kristna församlingarna får bli till välsignelse.
Bed att sekterna inte får framgångar efter det som hänt.
Bed att ekonomiskt stöd från olika håll blir till stor välsignelse.
Dessa förslag kommer från två EFK-missionärer som bott 28 år i Japan [Dagen1, Dagen2]. Jag hade först tankar på att be för att sekter inte skulle få framgång, men valde istället att skriva ett blogginlägg. Jag tror att människor är lättare, än gudar, att påverka.

Missionärerna hade också en förhoppning:
- Vi hoppas att fler kommer till kyrkan efter detta, att det kan bli som en väckelse. Att man ska inse att man verkligen behöver en levande Gud nu, säger Ann-Christine Kullberg.
Vid första ögonkastet kan man tolka det som att de tror att om fler kommer till kyrkan, så blir Gud mer levande och då kan han förhindra jordbävningar bättre. Vid eftertanke, så menar hon nog att om människor kommer till kyrkan, så kan de hantera konsekvenserna av jordbävningen bättre.

För oss som inte kan hjälpa till på plats i Japan, går det att stödja genom någon av de organisationer Patrik föreslagit nedan. Det är också värdefullt att finnas tillhands och hjälpa sina medmänniskor med ett handtag eller ett stöttande samtal när behov dyker upp nära oss själva. En annan bra sak är att lära sig mer om Japan, geologi, naturkatastrofer och kärnkraft. Kunskap skapar bättre förutsättningar för en fungerande demokrati och förståelse för våra levnadsvillkor på den planet vi människor förvaltar tillsammans.

4 kommentarer:

Per Ewert sa...

Jag gillar en passus som Al Gore lade in i slutet av sin film An unconvenient truth: "Those of you thet pray - pray. And while you pray, move your feet." De flesta kristna brukar ha den inställningen.

Kristian Grönqvist sa...

Jag får en ännu konstigare uppfattning:

"hittills har vi bett till en död Gud och det är ju tråkigt, men om VI alla går till kyrkan nu så kanske VI kan få honom levande igen.

Fascinerande hur man kan få till det....

Kristian Grönqvist sa...

Alternativet:

"Hittills har VI bett till en ond Gud, men om VI alla går till kyrkan NU så kan VI nog få honom att sluta med de här dumheterna..."

Ulf Gustafsson sa...

Hur hjälper Apg29:s läsare katastrofdrabbade Japan?

80% bryr sig inte
14% ber

God dag yxskaft!

http://www.apg29.se/resultat.php

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se